Iubesc firmele care prin serviciile pe care le ofera clientilor le fac si educatie. Am apreciat gestul supermarketurilor care vindeau la casele de marcat dezinfectant maini. De multe ori mergem la restaurant sa mancam, iar daca baia ni se pare prea departe, refuzam sa ne mai spalam mainile spunand ca nu mancam cu unghiuta, ci cu furculita.

Scoala adevarata invata cursantii sa invete pe tot parcursul vietii, firmele care emit certificari iso, initiaza personalul in implementarea culturii calitatii si oferirea celor mai bune produse.

Dar educatie financiara ne face cineva? Multi dintre noi avem nevoie, fiindca oricat de mult am studiat, nu detinem intelepciunea sa ne administram atent finantele.

Indatorarea excesiva reprezinta dovada clara ca avem nevoie de educatie financiara, sa nu mai purtam pe umeri povara unor credite multiple pe 10-20 de ani.

Consider ca ar trebui sa pretuim mai mult firmele care ne ajuta sa economisim si sa ne asiguram pentru perioadele de criza economica sau de disponibilizare sau imbolnavire.
Pe site-ul https://www.ovb.ro am gasit atat informatii, cat si specialisti preocupati sa le ofere romanilor educatie financiara elementara.

La nivel mondial, OVB face acest lucru de 50 de ani. De o jumatate de secol expertii financiari ai acestui mediator de asigurari invata oamenii urmatoarele deprinderi intelepte:

  • sa nu cheltuiasca excesiv, fiindca nu se stie daca luna viitoare veniturile vor fi la fel. Fie ca salariile vor fi taiate, fie ca oamenii se vor imbolnavi, veniturile sunt vulnerabile ca sanatatea, viata, lucrurile fragile din jurul nostru. In multe dintre creatiile folclorice se credea ca fierul, otelul nu se strica niciodata, iar pomul ramane mereu tanar. Nu iti trebuie insa multa experienta sa iti dai seama ca si masinile din fier ruginesc si se ingauresc, pomii sunt taiati, se usuca sau se imbolnavesc grav. In concluzie, nimic nu ramane cum a fost si nimic nu este vesnic din ceea ce se afla pe pamant.

  • sa nu uite o secunda sa fie precauti cu cele mai scumpe lucruri pe care le au. Fiecare dintre noi suntem sfatuiti de expertii financiari OVB sa pretuim ceea ce avem si sa nu risipim cu ambele maini darurile vietii. Uneori noi atragem imbolnavirile asupra noastra prin gandurile negre si ingrijorarile. Lipsa banilor genereaza certuri in familie, atmosfera apasatoare de acasa determina depresia si asa ne imbolnavim fiindca nu comunicam si nu stim sa ne gestionam eficient resursele.

Si excesele pe care le facem ne imbolnavesc prematur. Fumatul, alcoolul si cafeaua bauta in exces are doua mari inconveniente. Fiind scumpe, ne baga la cheltuiala si in timp, produc si imbolnavirea organsimului. Mi-a placut sfatul pe care l-a dat un expert financiar OVB unul fumator inrait: “Renuntati la cele 30 de pachete de tigari pe care le ardeti intr-o luna, otravindu-va plamanii si faceti o asigurare de sanatate cu acei bani. Va asigur ca in 10 ani veti strange o avere si va veti prelungi viata!” Mi se pare onest sa ii spui direct omului ca daca nu renunta la fumat, la sedentarism, la alcool isi va grabi moartea sau risca sa se transforme intr-o leguma si sa aduca multa suparare si suferinta in familia sa.

-sa aleaga cei mai buni mediatori de asigurari si sa isi faca mai multe asigurari, fiindca aceia vor fi bani castigati, nu sunt bani irositi. OVB prezinta garantie fiindca are 50 de ani de activitate la cote maxime pe scena internationala. In aceasta perioada impresionanta a atins cifra uriasa de 4 milioane de clienti multumiti. OVB mediaza asigurari si in tara noastra de 17 ani si ocupa primele locuri in topurile celor mai avantajoase asigurari de sanatate si de viata, dar si de pensii facultative.

Un alt argument ca expertii de la OVB sunt indreptatiti sa se ocupe de banii tai il reprezinta cei 100 de parteneri puternici, care respecta mereu si in totalitate termenii contractuali. Clientii asigurarilor mediate de OVB sunt 100% multumiti de serviciile primite, deoarece:
1. Sumele lunare achitate de contribuabili nu sunt mari, dar in final se strang bani frumosi, fiindca sunt investiti eficient si beneficiile se capitalizeaza.
2. In caz de accident sau de imbolnavire, banii sunt dati repede, fiindca se stie ca omul bolnav are nevoie urgenta de bani. Intre recuperarea unui membru inferior sau superior si amputarea acestuia ca sa nu se necrozeze nu sunt decat cateva ore si pentru salvarea lor, omul are nevoie de bani. Orice costa, incepand cu cel mai simplu anagelzic, continuand cu pansamentele sterile si sfarsind cu antibioticele.
3. Sa puna un ban bine pentru situatiile de criza, dar si pentru perioadele linistite.
4. Sa isi faca asigurari de viata, sanatate, pensie facultativa, dar si de locuinta.
5. Sa fie generosi si sa se gandeasca si la ai lor. Daca au o meserie foarte riscanta sa isi faca neaparat o asigurare de viata, sa nu ii puna intr-o situatie neplacuta pe cei dragi, in cazul in care se produce o nenorocire.

De Guest

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.