Greșeli de evitat atunci când îți îngrijești părul

1

Unele femei au mereu o problemă cu modului în care le arată părul, în ciuda faptului că încearcă să îi acorde o atenție deosebită acestuia. Iar asta le face să se simte complexate și stânjenite. Asta este din cauza faptului că nu este îngrijit corect.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când îți îngrijești părului:

1. Folosești produse de îngrijire nepotrivite.

Alegerea unui șampon și balsam nepotrivit afectează în timp textura firului de păr. Astfel acesta se îngrașă mai repede, sau din contră – se usucă mai repede. Cunoaște-ți bine părul și citește cu atenție eticheta produselor noi pe care le folosești.

2. Aplici incorect șamponul

Aplică samponul în palmă și distribuie-l ușor întotdeauna de la rădăcină spre vârf pe toată suprafața acestuia. Nu trânti șamponul în vârful capului ca mai apoi să îl împrăștii haotic. Foarte important. Atunci când te speli pe cap masează ușor scalpul, nu îl zgâria deoarece pot să apară leziuni care duc la căderea firului de păr.

În același timp dacă este greșit să folosești o cantitate prea mare sau insuficientă de produs Și dozarea produselor de îngrijire este importantă. Aceasta trebuie să fie suficientă, în funcție de lungimea firului de păr. Cantitatea este importantă, nu doar calitatea.

3. Nu îți hidratezi părul

O altă greșeală este lipsa hidratării părului. Este important ca după șamponare să folosești și balsam de păr sau săptămânal câte o mască. În același timp dacă părul este deteriorat la vârfuri este important să foloseștii puțin ulei pentru păr pe care să îl aplici în palme și să masezi cu acestea ușor vârfurile. Tot pentru vârfuri ceara de albine face minuni. Așa că nu ezita să folosești puțin. Cât un bob de piper.

4. Nu îți clătești suficient părul

Resturile de șampon dă impresia unui păr murdar chiar imediat după spălare. Continuă să clătești bine părul, până dispar toate bulele de șampon.

5. Îți speli părul cu apă prea caldă

Temperatura apei este o altă greșeală frecventă. Apa prea caldă stimulează glandele sebacee, astfel părul se îngrașă ma repede. În plus, dacă părul este vopsit, apa prea caldă contribuie la decolorarea acestuia. Folosește doar apă călduță pentru a îți spăla părul.

6. Uscarea incorectă a părului

După ce te-ai spălat nu freca părul cu prosopul. Nu îl suci în prosop și nu îți face un turban din prosop în vârful capului. Riști să rupi firele de păr. Tamponează ușor cu prosopul excesul de apă, iar mai apoi lasă părul să se usuce singur. Dacă te grăbești folosește un uscator de par pentru un par sanatos cu senzor care măsoară în timp real nivelul de umiditate al acestuia și adaptează automat temperatura la nivel optim păstrând hidratarea naturală a firului de păr.

7. Folosești incorect produsele de styling

Dacă obișnuiești să îți periezi excesiv părul rezultatul cel mai probabil este deteriorarea firului de păr și ruperea acestuia. Folosește în același timp o perie moale care să nu distrugă părul. Un alt aspect important este curățarea periei după fiecare spălare. O perie murdară va murdări și firul de păr dându-i un aspect neîngrijit.

O altă greșeală este folosirea ondulatorului de păr sau placa pe părul ud. Asigură-te că ai părul uscat și bine hidratat înainte de utilizare. În același timp evită să folosești uleiul pentru păr înainte de a folosi placa. Efectul va fi acela de prăjire. Pentru placă și ondulator există în comerț spray cu protectie termica.

Și alegerea ondulatorului sau a plăcii pentru păr este importantă. Dacă alegi una ieftină din comerț fără protecție termică îți distrugi garantat părul. Folosește produse de calitate cum ar fi această perie rotativa pentru par!

În același timp, dacă folosești prea des uscătorul de păr, placa, ondulatorul, spuma de păr și fixativul, în timp îți vei distruge părul.

8. Dormitul cu părul desfăcut

Dacă ai părul lung, obișnuiește-te să îl prinzi înainte de culcare. Părul desfăcut se va încurca mai ușor sau se va rupe în timp ce dormi.

9. Nu îl tunzi la timp

Chiar dacă  vrei să ai un păr lung, tăierea vârfurilor despicate și deteriorate este esențială. Îngreunarea firului de păr de vârfuri despicate îngreunează creșterea firului de păr, în timp ce un fir de păr perfect sănătos va crește  mai ușor.

10. Alimentația și lipsa vitaminelor și mineralelor din organism

Alimentația sănătoasă este foarte importantă, iar lipsa acesteia nu doar că va cauza în timp diverse probleme de sănătate dar se va vedea și în aspectul părului sau unghiilor. În același timp ține cont că pentru un păr sănătos nu trebuie doar să mănânci sănătos ci și să bei suficientă apă. Un organism corect hidratat înseamnă un organism sănătos.

 

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.