Panouri solare

Panourile solare

Atunci când ai nevoie de o schimbare în confortul propriei locuinţe, ai nevoie şi de certitudinea că aceasta se va materializa într-o investiţie pe termen lung. Instalarea panourilor solare poate fi o soluţie favorabilă, venind la pachet cu o serie considerabilă de beneficii pentru tine şi familia ta.

Panourile solare sunt echipamente eco-friendly care captează lumina produsă de Soare, transformând-o ulterior în energie termică şi electrică. Astfel, aceste instrumente nu produc efecte adverse asupra mediului înconjurător, bazându-se exclusiv pe o resursă naturată, inepuizabilă şi gratuită. Din acest motiv, panourile solare au devenit o alternativă tot mai des adoptată în rândul consumatorilor.

Datorită caracteristicilor pe care le deţin, dar şi a climei favorabile din ţara noastră, panourile solare pot suplini cu uşurinţă distribuitorii locali de energie pentru o bună perioadă a anului calendaristic. Aşadar, facturile tale la energie vor fi aproape nule, iar ajutorul acordat planetei va fi unul considerabil.

Ce tipuri de panouri solare există?

În funcţie de tipul de energie pe care îl generează, clasificare panourilor solare este una cât de poate de simplă. Vorbim astfel despre panouri solare termice, cele care îţi oferă o alternativă pentru încălzirea apei menajere şi panourile solare fotovoltaice, cele capabile să producă energie electrică.

Astfel, bazându-te doar pe energia solară, poţi obţine o scădere semnificativă în ceea ce priveşte costurile de întreţinere a locuinţei tale, la care se adaugă şi reducerea facturilor lunare pentru curent şi energie termică. Cu toate acestea, dacă îţi doreşti să aflii mai multe despre cele două categorii reprezentative în care se împart panourile solare, poţi opta pentru informaţiile prezentate de către cei de la Top Panouri Solare. Cu ajutorul lor, orice nelămurire va fi clarificată, iar orice întrebare îşi va găsi răspunsul.

Este important de ştiut faptul că statul român a demarat un nou proiect de finanţare pentru cei care îşi doresc monetarea unor sisteme fotovoltaice în propria locuinţă. Cei de la Ştirile ProTv au tratat acest subiect şi au adus în prim plan mai multe detalii despre această iniţiativă.

Potrivit informaţiilor furnizate, românii vor fi finanţaţi cu suma de 5.000 de euro pentru instalarea echipamentelor necesare, oferindu-le totodată posibilitatea de a transmite surplusul de energie obţinut înapoi spre reţelele naţionale. Astfel, ei nu vor mai fi doar consumatori, ci şi producători.

Care sunt avantajele unei astfel de investiţii?

Punând în balanţă avantajele şi dezavantajele acestor echipamente ecologice, rezultatele arată promiţător pentru prima parte a baricadei. Dacă dezavantajele nu apar decât la montare, date fiind consturile ridicate de instalare şi la modul lor mai îngreunat de funcţionare în zilele înnorate, avantajele sunt cele care fac diferenţa.

Astfel, beneficiile instalării panourilor solare vor fi resimţite de către consumatori atât în plan financiar, personal, cât şi la nivelul comunităţii din care face parte. Pe lângă facturile reduse la energie termică şi electrică, mai putem aduce în discuţie şi aspectele pozitive aduse mediului înconjurător.

Mai mult, aceste instalaţii eco nu vor face decât să prelungească sistemul de încălzire deja existent în propria locuinţă, asigurându-ţi astfel o amorsare a investiţie în cel mai scurt timp. Totodată, posibilitatea montării acestor echipamente pe orice tip de acoperiş reprezintă un alt avantaj considerabil adus consumatorilor.

Există însă o singură condiţie pe care tipul acoperişului tău trebuie să o îndeplinească: trebuie să fie înclinat în jurul valorii de 30 de grade. În cazul în care acest lucru nu este îndeplinit, nu trebuie să te îngrijorezi! Prin intermediul unor suporturi suplimentare vei obţine suprafaţa necesară pentru a genera energie.

Dacă nu eşti convins de aspectele mai sus precizate, poţi să te convingi chiar tu de veridicitatea informaţiilor accesând acest link.

Care sunt costurile unui astfel de echipament?  

Ca în cazul oricărui produs exitent pe piaţă, preţurile variază în funcţie de anumite criterii cum ar fi calitatea sau tipul panourilor solare pentru care optezi. În ţara noastră, costurile unor astfel de instrumente încep de la valoarea de 2.000 de euro, crescând concomitent cu complexitatea sau profesionalismul acestora.

Totodată, poţi opta pentru varianta panourilor solare de tip second hand, disponibile pe piaţa din România la preţuri cuprinse între 60-1.500 lei. Este important faptul de reţinut că investiţia ta va fi recuperată în cel mai scurt timp chiar dacă alegi varianta mai costisitoare, ţinând cont de beneficiile financiare pe care aceste tipuri de instalaţie le oferă.

Mai mult, pentru un preţ corect, trebuie să ai în vedere şi costurile de manoperă care diferă în funcţie de tipul de instalare, complexitatea proceselor, dar şi de contractele de întreţinere post-garanţie. Cu toate acestea, indiferent de varianta pe care o alegi, trebuie să nu îţi scape din vedere un aspect cheie: satisfacerea propriilor nevoie atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Aşadar, asigură-te că opţiunea pe care o alegi ţi se potriveşte cel mai bine!

Poţi obţine chiar tu mai multe detalii despre preţurile pe care le implică tot acest proces de achiziţionare şi montare a panourilor solare citind informaţiile de aici.

Care este durata de viaţă a panourilor solare?

În ceea ce priveşte durata de viaţă a panourilor solare, experţii sunt de părere că longevitatea lor poate ajunge şi până la 40 de ani. Chiar dacă producătorii oferă o garanţie de 25 de ani pentru aceste echipamente, îngrijirea corespunzătoare a acestora le poate creşte durata de viaţă cu mult pentru 10 ani.  

Totodată, pentru o durată de viaţă cât mai îndelungată este necesară curăţarea periodică a acestora, precum şi protejarea lor de impactul cu obiecte grele. În tot acest proces de întreţinere a instalaţiilor, natura este însă principalul inamic. Crengile copacilor, fulgerele sau chiar grindina poate scădea considerabil durata de viaţă a panourilor solare.

Întrucât panourile solare au devenit un subiect de interes general, atât la nivel mondial, cât şi la nivel local, autorităţile din România au propus demararea unui nou proiect de finanţare pentru instalarea unor astfel de echipamente. Astfel, conform informaţiilor furnizate de către cei de la Ziare.com, persoanele fizice şi juridice pot intra în posesia unui voucher de 4.500 de lei în urma casării unui autovehicul cu o vechime de peste 12 ani. Poţi citi mai multe informaţii despre acest subiect aici.

Aşadar, atunci când găseşti susţinere într-un demers pe care intenţionezi să îl demarezi, deciziile pot fi luat mai uşor. De vreme ce ele îţi aduc şi unele avantaje, atunci lucrurile sunt şi mai simple.

Dacă ţi-am stârnit interesul în legătură cu acest subiect, poţi apela la specialiştii de la Top Panouri Solare. Cu ei, deciziile tale în tot acest proces vor fi pe mâini sigure.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.