5 ritualuri de îngrijire a tenului

0

Orice ten sănătos și frumos are nevoie de un ritual de îngrijire pentru a fi mereu proaspăt și radiant. Pentru asta, nu trebuie decât să respecți câțiva pași esențiali.

Igiena

Nu cred că trebuie să îți amintesc faptul că produsele personale, trebuie să rămână personale. Nu utiliza prosoape la comun cu alți membrii din familie, nu folosi bureței și pensule necurățate sau și mai grav la comun cu alte prietene, schimbă săptămânal lenjeria de pat, iar prosoapele cam la 2-3 zile. Nu te machia niciodată fără să te speli pe mâini.

Demachiere

Demachierea este absolut esențială. În fiecare seară, înainte de culcare. Niciodată nu trebuie să sari peste acest pas și să te culci cu tenul încărcat de machiaj, pentru că astfel porii tăi nu vor mai respira corect, iar tu riști să tealegi cu diverse probleme dermatologice în timp. Demachierea este impoportantă, indiferent dacă în tipul zilei ai purtat un machiaj sau nu. Tenul este cel mai expus prafului, de aceea trebuie curățat înainte de culcare la fel cum curățăm și mâinile înainte de a găti sau a mânca.

Exfoliere și tonifiere

Exfolierea este un procedeu foarte important pentru un ten sănătos. Prin acest procedeu vei îndepărta toate celule moarte de pe suprafața peielii și vei permite mai ușor celulelor noi și sănătoase să se formeze. Mare atenție cât de de folosești exfoliantul. Persoanele cu un ten gras sau normal pot apela la această procedură o dată pe săptămână, în timp ce persoanelor cu un ten uscat le este recomandat un scrub cam de două ori pe lună.

Tonifierea tenului este o alegere opțională dar destul de importantă pentru următorul pas. Un ten tonifiat va permite mai ușor cremei hidratante să își facă efectul.

Hidratare și protecție UV!

Un ten corect hidratat este un ten mai sănătos. Utilizarea unei creme hidratante este un alt pas important pe care ar trebui să îl urmezi dacă îți dorești să ai un ten sănătos. Hidratarea este esențială mai ales după utilizarea unui exfoliant. Crema hidratantă trebuie aleasă obligatoriu în funcție de tipul te den. Chiar și persoanele cu un ten gras au nevoie de hidratare, așa că atunci când cumperi o cremă hidratantă trebuie să știi ce tip de ten ai pentru a face alegerea cea bună. Trebuie luat în calcul faptul că tenul are nevoie de hidratare atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Dacă noaptea poți folosi o cremă hidratantă de noapte adaptată tipului tău de ten, ziua poți alege o cremă hidratantă cu factor de protecție UV. Să nu uităm că razele UV sunt nocive indiferent de anotimp, iar cum tenul este cea mai expusă parte din corp razelor UV, are nevoie de protecție specială.

Utilizarea doar de produse cosmetice certificate dermatologic

Din păcate piața este invadată de produse cosmetice neavizate. Sunt persoane, care pentru a face economie, cumpără produse cosmetice contrafăcute de pe piața neagră. Ei bine, numai economie nu este asta. În timp, aceste produse pot cauza diverse probleme dermatologice. De aceea este absolut important să utilizezi doar produse de make up profesional, produse certificate dermatologic! Un brand de prestigiu nu își va permite să se joace cu sănătatea ta, mai ales că respectul și încrederea se câștigă greu și în timp. Cum credeți că au ajuns marile brand-uri de talie internațională cum este Armani de exemplu, apreciate la nivel mondial? Doar oferind clienților produse de calitate, indiferent dac[ vorbim de produse cosmetice, parfumuri, produse pentru igienă sau haine.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.