De ce trebuie să ții cont atunci când alegi un cadou

1

Toți iubim cadourile, indiferent de vârstă sau perioada din calendar. Însă de fiecare dată când trebuie să alegem un cadou potrivit, apar dilemele: „Oare îi place?” „Oare i se potrivește?” „Ce ar trebui să aleg?” „Unde găsesc un cadou potrivit la un preț rezonabil?” Aceste întrebări și le pune oricine, indiferent de nivel social sau buget alocat.

cadou

În primul rând un cadou este o investiție. Iar un cadou nepotrivit este o investiție proastă. Așadar este inutil să irosești niște bani pe ceva nesemnificativ.

Auzim des sloganul „Calul de dar nu se caută la dinți”, însă acesta nu se aplică decât în cazul persoanelor veșnic nemulțumite care nu știu să se bucure de nimic în viață. În rest, consider că un cadou ar trebui să fie ceva care să aducă bucurie, indiferent dacă este vorba de ceva de suflet sau de un cadou ceva mai practic.

Pentru cine cumperi cadoul?

Este primul criteriu de care obligat va trebui să ții cont. Știu că unele femei consideră ca de ziua partenerului, acesta să primească diverse cadouri tot pentru ele. Că doar ce poate fi mai frumos pentru un bărbat, decât o femeie fericită. Ei… glumesc. Dacă este ziua unui bărbat pasionat de dumeții, îi poți face cadou un vaucher de călătorie, o cameră nouă de fotografiat sau un rucsac modern.

Dacă este ziua ei, atunci dezbaterea e ceva mai lungă. Însă chiar dacă aparent e mai ușor deoarece sunt în general mai multe posibilități de cadouri pentru femei decât pentru bărbați, alegerea se lasă de cele mai multe ori cu mari emoții, deoarece femeile sunt ușor mai pretențioase.

Dacă ești în căutare de cadouri pentru copii, atunci lucrurile sunt mult mai simple. Copiii în general se bucură de ideea de cadou mai mult decât de cadoul în sine. Dacă îi și nimerești preferințele, atunci cu atât mai bine. Cadourile pentru copii se aleg în funcție de vârstă. Dacă tot începe școala, poate un rucsac nou dacă știi că încă îl mai poartă pe cel de anul trecut, sau niște cărți (de citit) ar fi absolut utile.

Care este relația ta cu persoana respectivă

Acesta este un alt aspect de care trebuie să ții cont. Poate că îți permiți anumite farse cu anumiți prieteni, așa că și cadourile sunt în tandem cu voi. Însă dacă dorești să îi oferi un cadou șefului sau cuiva care nu ține la glumă, atunci alege ceva serios.

Vrei să cumperi un cadou util care să-i amintească de tine? Cam ce crezi că o să îi placă?

Pentru asta va trebui să îi observi cu atenție stilul vestimentar, obiceiurile și locurile frecventate cel mai des. Nu recomand să îi cumperi tu o rochie, pantaloni sau pantofi, pentru că este o alegere destul de riscantă. Trebuie să cunoști foarte bine măsurile dar și produsele sau magazinul de unde comanzi. Dacă vrei să mergi la sigur, oferă-i parfumul preferat sau o geantă la modă în acest sezon, cum sunt cele de la joolar.ro! Nu o să fie prea greu să îi găsești o geantă potrivită pe care să o poarte cu plăcere cât mai des, având în vedere că ai de ales din o gamă largă de modele și culori.

Fă-i o surpriză pentru care nu te va uita

O excursie la care știi că visează, bilete la un concert mult așteptat, vauchere de cumpărături sau…  în funcție de relație, o cină romantică într-o locație de vis. În acest caz, trebuie ca relația voastră să fie ceva mai apropiată.

Este ziua ei, cumpără un cadou pentru EA, nu pentru casă!

Mulți au tendința ca atunci când este ziua de naștere a unei femei să vină în dar cu cadouri practice însă pentru casă, nu pentru sărbătorită. Poate că știi că tocmai s-au mutat împreună și și-ar dori un set nou de vase, însă acel cadou îl poți oferi la prima vizită, la aniversarea căsătoriei sau de Sărbători. Dacă este ziua ei, cumpără un cadou doar pentru EA! Același lucru este valabil și pentru el.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.