Cum un buchet de flori poate salva o situație

7

Mulţi consideră că un buchet de flori ar trebui oferit doar la ocazii speciale. Mulţi oferă o floare pentru a mulţumi cuiva pentru un gest de binefacere sau pentru a îi cere iertare cuiva pentru o greşeală comisă, dar doar o persoană deosebită oferă o floare fără motiv persoanei iubite sau cuiva drag.

Înainte să îl am pe Horia am mers la Bucureşti pentru a face un set de analize şi cum eu am o fobie când vine vorba de internări, am preferat să ne cazăm pentru o noapte la nişte rude care s-au oferit să ne invite cu această ocazie pe la ei deoarece nu ne mai văzusem de mult timp. Nu e o distanţă mare între Ploieşti şi Bucureşti, doar că de cele mai multe ori nu distanţa ci timpul ne desparte.

Imediat ce am reuşit să scap de vacarmul din spital, ne-am spus să intrăm într-un magazin să cumpărăm un cadou, apoi să căutăm o florărie. Doar nu puteam intra în casa gazdelor noastre cu mâna goală. În goana noastră pentru cadouri, scumpul meu soţ primeşte un telefon în care era solicitat de urgenţă, aşa că m-a dus imediat acasă la rude şi a plecat spre Ploieşti lăsându-mă în faţa porţii şi fără cadou şi fără o parte din bagaj. Norocul meu că ce era mai important era în geanta de mână aşa că am sunat timid la sonerie. De fapt acolo era tot ce aveam nevoie, dar am obiceiul să plimb după mine când plec pe undeva un raft întreg din şifonier, chiar dacă nu folosesc nici măcar un sfert din ce am prin geamantan. Imediat am fost întâmpinată de mătuşă care a rămas surprinsă să mă vadă singurică. I-am citit dezamăgirea din ochi pentru că al meu soţ nu a aşteptat nici măcar să îi salute. Ţinând cont de traficul infernal din Bucureşti a plecat imediat pentru a-şi rezolva sarcina în timp util, fără să fie nevoit să conducă peste limita impusă de lege şi să primim prin poştă felicitări scumpe de la Poliţie.

Am fost invitată în casă, iar în timp ce mătuşa îmi aducea un platou mare cu  prăjituri şi un suc rece, eu mi-am deschis notebook-ul pentru ca să-mi verific corespondenţa. Atunci m-a lovit brusc ideea! Ce ar fi să comand un buchet de flori online?

Nu am stat prea mult pe gânduri şi am căutat o florărie care realizează buchete de flori impresionante! Am ales trandafirul roşu, deoarece este floarea preferată a mătuşii mele. Am plătit prin intermediul cardului bancar şi curierul a sunat la poartă în aproximativ o oră. A ieşit unchiul, care mai avea  puţin şi-l fugărea pe bietul curier, dar am salvat situaţia imediat ce am ieşit din casă şi i-am atras atenţia că eu am comandat florile pentru mătuşa. Dragul de el, devenise gelos. Mătuşa îmi spune: „Ăsta nu se va schimba niciodată, nu s-a vindecat de gelozie nici la bătrâneţe”. Încântată până la lacrimi de gestul meu, mătuşa şi-a aşezat cu mare atenţie florile în vază şi mi-a mulţumit cred că de vreo 10 ori.

Mulţumită de realizarea mea, i-am trimis un sms soţului, iar peste o oră vine acelaşi curier, care de când s-a deschis uşa a strigat zâmbind că „nu e vina lui”. Ies eu şi îl întreb de ce s-a întors. Eram sigură că undeva s-a strecurat o greşeală pentru că mi-a livrat buchetul comandat în urmă cu puţin timp şi oricum frumosul buchet de flori multicolor de la el din mână era diferit de cel luat pentru mătuşă. Încerc să rezolv neînţelegerea… doar să nu-l fugărească iar unchiul, crezând că mătuşa are admiratori, iar eu doar am „salvat situaţia” anterioară. Deh! Riscurile unui curierului!

Îmi spune cu acelaşi zâmbet că nu este nici o greşeală, adresa este corectă, iar buchetul este pentru Irina de la Bogdan…  Hopaaa… ce soţ am! Eu am făcut o surpriză şi am sfârşit prin a fi şi eu surprinsă.

Ce credeţi că am primit?  Un buchet vesel din trandafiri şi frezii.

Îl primesc cu bucurie, mulţumesc apoi zbor ca o albinuţă bucuroasă în casă să îi cer mătuşii mele o vază.

Trimit imediat un sms cu „Mulţumesc”. După aproximativ trei ore, soţul mă sună să mă anunţe că şi-a rezolvat problemele şi mă întreabă dacă mi-a plăcut surpriza lui.

L-am întrebat cu ce ocazie, iar el mi-a zis că nu are nevoie de o ocazie specială pentru ca să-şi surprindă soţia.

Entuziasmat, Bogdan mă anunţă că ideea mea pentru a o surprinde pe mătuşă a fost  absolut genială şi bine inspirată, apoi s-a gândit să-mi facă şi mie o surpriză. Astfel a efectuat şi el o comandă.

Spre seară am mai primit o surpriză. A venit şi Bogdan cu o cutie de bomboane şi o sticlă de vin.

Seara, am discutat despre această firmă şi aşa am constatat că pe lângă livrări buchete de flori, au disponibile şi alte cadouri cum ar fi şampanie, prăjiturele, torturi astfel combinate încât să ajungă direct la inima destinatarului. Îmi spune că dacă nu reuşea să se prezinte personal, cu siguranţă ar fi comandat și un tort ca să-mi îndulcească dorul de el. M-a cucerit parcă a doua oară cu replica lui. Are vorbele la el câteodată şi le scoate în momente cheie. Iar gestul lui? Nu cred că există femeie care să nu aprecieze când primeşte ocazional buchete cu flori!

Am savurat momentul şi m-am bucurat că în România există această florărie cu livrare la domiciliu, ale cărei servicii ireproşabile probabil au adus multe zâmbete pe chipurile celor care au avut ocazia să beneficieze de aceste servicii.

Le-am studiat atentă oferta de pe site şi am salvat link-ul către pagină pentru a apela la ei în caz de nevoie. Dacă îți place povestea mea, comanda si tu buchete de flori de la Maison d’Or!

 

7 COMENTARII

  1. Nu sunt adepta florilor dar atunci cand vine un tip la patru acce(curierul) sa iti aduca un buchet de flori, mi se pare cel mai genial cadou

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.