Despre educatia aleasa a fiului meu

1

Copil unic, nepot unic si mai este si baiat! Va dati seama cat de dificil ne-a fost sa il formam pe micutul nostru print, mai ales ca avea cea mai puternica personalitate din lume.
Mintea sclipitoare era afectata de impresia ca totul i se cuvine, ca nu trebuie sa imparta nimic cu nimeni si ca toata atentia trebuie canalizata asupra lui. Nu ar fi dat pentru nimic in lume vreo jucaria de-a lui, dar lua jucariile celor din jur si fara sa le ceara voie, iar daca isi gasea parteneri de joaca numai el trebui sa faca regulile.

Ne-am temut sa nu devina antisocial incurabil si toata intelectualitatea familiei a contribuit cu ceva la educatia sa.

Gradinita a fost piatra noastra de incercare, fiindca plangea cand il trezeam si il imbracam, la fel cand il lasam acolo.

Astazi, dupa doi ani petrecuti la scoala particulara sector 1 toata lumea apreciaza educatia aleasa a fiului meu. Le voi fi toata viata recunoascatoare celor de la Teddybar.ro fiindca au cultivat in sufletul copilului meu florile valorilor adevarate si au luminat mintea copilului meu, oferindu-i simultan stiinta si educatie la cele mai inalte cote.

Sa nu credeti ca sunt o mama laudaroasa si complet lipsita de simtul realitatii, cand vine vorba de copilul ei, dar iata concret in ce costa educatia fiului meu:

  • citeste cu intonatie pe cartile de povesti, cursiv si intelege si mesajele subtile ale operelor literare
  • recita poezii in engleza, pronuntand corect si cu accent. Intelege mesajele anumitor desene animate si replici din filme, comunica in engleza.
  • rezolva operatii matematice cu nivel mare de dificultate, stie ordinea operatiilor
  • vorbeste corect si este foarte politicos cu oamenii mari
  • isi sustine punctul de vedere cu argumente, cu toate ca nu credeam sa ajunga sa polemizeze vreodata decent
  • este indragostit de stiinta si are un limbaj care depaseste mult varsta lui biologica. Stie la perfectie alcatuirea corpului omenesc, poate vorbi despre diferite boli si tratamentele care exista pentru acestea.
  • este sigur pe el si cand intra intr-o incapere cu necunoscutii, saluta si se prezinta frumos.
  • isi ia carti la el, cand mergem in vacanta si citeste
  • se joaca frumos cu copiii de varsta lui, este gata sa imparta jucariile si dulciurile si respecta regulile jocului. Este o prezenta placuta printre colegii sai, desi in trecut era ocolit de cei de varsta lui
  • evolutiile impecabile la pian, dar si sportivitatea de care da dovada. A inceput deja sa i se contureze constitutia atletica datorita activitatilor extrascolare organizate la scoala si ni se alatura, cand facem trasee montane.
  • este sanatos, stie sa fie cumpatat la mancare, nu exagereaza cu dulciurile si cand ii dam meniul in fata la restaurant, stie sa isi aleaga mancare sanatoasa.

Ne ocupam de educatia lui si in trecut, dar nu aveam timp suficient si il mai lasam la bunici, care ii satisfaceau toate capriciile. Educatia fiului meu este acum o bijuterie aleasa si scumpa, un diamant negru (fiindca sunt mai rare), valoros, care a fost slefuit cu toata dragostea si priceperea din lume!

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.