Sunt bine!

0

Am un mare defect. Mă atașez prea repede de oameni, iar atunci când fac greșeala de a avea așteptări mă lovesc de dezamăgiri. Și ele fac parte din viață însă. Ce pot face în această situație? Plâng puțin, mă ridic și merg mai departe. Dar durerea rămâne. Gustul acela amar nu-l va șterge nimeni.

Nu. Nimeni nu trebuie să-mi facă pe plac cum nici eu nu trebuie să fac pe placul cuiva doar că așa e moral. Oamenii vin și pleacă. Cum se spune… dragoste cu sila nu se face.

Păcat că în ziua azi uităm să ne punem și în locul celuilalt. Prea repede etichetăm. Prea repede judecăm. Prea repede uităm de cei care au fost acolo atunci când erai singur. Ne spunem multe. Unele cuvinte dor. Dacă le rostim noi avem dreptate. Dacă le auzim, atunci cine le-a rostit merită strivit. Ștergem cu buretele toate clipele frumoase și aducem la suprafață doar momente mai puțin plăcute. Iar asta înalță ziduri, dărâmă poduri și frânge inimi.

Am încercat cât a fost posibil ca în viață să creez un echilibru. Am lăsat mult de la mine, iar drept răsplată am fost de fiecare dată călcată în picioare. În încercarea de a găsi fericirea m-am agățat de iluzii. Da, poate că sunt puțin mai proastă decât restul lumii. Pun emoția pe primul plan, dar sunt și  puțin analitică. Asta este colacul meu de salvare. Și da. Aproape de fiecare dată adevărul e undeva la mijloc, iar dreptatea este influențată de modul în care fiecare percepe o anumită situație.

Degeaba însă. Realitatea este mai crudă. Pentru că în lumea ta doar tu contezi. Nimeni nu va fi acolo să-ți întindă mâna și să-ți spună: „ridică-te” atunci când cazi. Tu trebuie să o faci. Dacă nu, vei rămâne la pământ, iar vulnerabilitatea ta va fi o pradă ușoară pentru mulți. Dacă cineva totuși îți va întinde mâna, ești un norocos. Pentru că un prieten adevărat e acolo când ai nevoie de el. Pentru că te va susține când trebuie, va fi lângă tine atunci când ai nevoie, îți va arăta calea când ai greșit, dar nu-ți va întoarce niciodată spatele. Dacă o va face, înseamnă că nu ai reprezentat nimic pentru el.

Ce m-a determinat să scriu asta?

Sunt bine!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.