De ce să luminezi locuinţa cu spoturi led. 4 avantaje!

0

În ultimii ani tehnologia a avansat în mod considerabil, iar în același timp și nevoile noastre. Ținând cont de acest aspect, o mare importanță o are îmbunățirea confortului din locuință, însă fără costuri de întreținere mari. Când vine vorba de costuri de întreținere, ne gândim în primul rând la energia electrică. Aceste costuri pot fi considerabil reduse dacă punem preț pe calitatea aparatelor electronice și electrocasnice din locuință și cel mai important, dacă ținem cont de clasa energetică a acestora. Cel mai mare consum însă este generat de iluminatul locuinței. Având în vedere faptul că preţul la energia electrică creşte periodic, ne putem baza de fiecare dată pe becuri economice led sau spoturi led.

spoturi led

Ce trebuie să faci pentru a avea o casă puternic luminată cu costuri reduse?

Dacă iubeşti mult lumina naturală, învit-o în locuinţă. Pentru asta trebuie să ai ferestre cât mai mari. Ai grijă ca acestea să fie îndreptate mai ales spre răsărit dar şi spre apus astfel încât să ai parte de lumină toată perioada zilei. Dacă ai locuinţă cu etaj, atunci ferestrele iluminatoare nu numai că vor aduce ziua lumina în locuinţă, dar în nopţile senine îţi vor oferi o privelişte încântătoare.

Pentru perioada de noapte optează pentru becuri economice. Sau dacă vrei să fii în trend cu noua tehnologie şi să te bucuri de cât mai multă lumină cu un cost redus la factura de energie, atunci optează pentru spoturi led!

De ce să îți luminezi locuința cu ajutorul celor mai moderne spoturi led? Avantaje!

Consumul redus de energie

Cu siguranţă dacă o să optaţi pentru tehnologia spoturilor led o să constataţi că factura la energie electrică s-a redus semnificativ. Spre exemplu, un spot led care are un consum de 24W, poate emite o cantitate de 1850 de lumeni, adică la un sfert din consumul pe care îl are un bec cu filament cu incandescenţă. Există însă şi becuri cu un consum de energie cuprins între 3W şi 12W.

Durata de viaţă mai mare decât a unui bec normal

Spoturile led de calitate au o durată de viaţă considerabilă. Practic, vă puteţi bucura după montarea acestora câţiva ani fără să fie nevoie să fie schimbate, asta cumulând câteva mii de ore de funcţionare. Cu siguranţă banii investiţi pe achiziţia spoturilor led vor fi amortizaţi încă de la primele facturi.

Amplasamentul spoturilor led

Spoturile led oferă avantajul că pot fi montate oriunde şi pot fi folosite atât în spaţiile rezidenţiale cât şi în cele comerciale. Acestea pot fi poziţionate în puncte strategice din încăpere astfel încât calitatea luminii din locuinţă să fie la nivel maxim. Nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa locului în care sunt amplasate. Pot fi montate oriunde în locuinţă, indiferent dacă este vorba de living, dormitor, hol sau baie şi bucătărie, unde există o variaţie considerabilă de umiditate şi temperatură. Nu trebuie să vă faceţi griji nici în privinţa montajului atunci când un spot led s-a ars. În momentul în care sunteţi nevoiţi să schimbaţi un spot, acesta este foarte uşor de montat.

Design modern şi versatil

Pe piaţă există spoturi led cu formă rotundă, dar şi  spoturi led de formă rectangulară. Mai mult decât atât, sunt disponibile pe diferite nuanţe şi pot fi reglate pe diferite intensităţi de lumină, transformând spaţiul din unul puternic iluminat în unul de club sau în unul ceva mai intim. În acelaşi timp, există spoturi led orientabile, astfel încât să puteţi focaliza anumite puncte de interes. Acestea permit rotirea la 360 grade şi o înclinare uşoară a sursei de lumină într-o anumită direcţie astfel încât să vă bucuraţi de tot confortul în timpul uitilizării.

Recomand tehnologia led nu numai pentru facturile reduse la electricitate şi raportul calitate preţ oferit, mai ales în ceea ce priveşte calitatea ridicată a luminii emanate. Dar consumând mai puţină energie electrică sunteţi mai prietenoşi cu planeta. În plus, acestea nu se încălzesc.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.