Cum poţi decora o bucătărie mică

2
bucătărie mică
Sursă foto: Pinterest

Bucătăria este sufletul unei locuinţe. Este locul unde se găteşte, se serveşte masa şi se dezbat problemele de pe ordinea de zi. Dat fiind faptul că majoritatea familiilor îşi petrec cea mai mare parte din timp în bucătărie, spaţiul trebuie musai să fie unul prietenos şi amenajat după bunul plac al celor care îl folosesc.

În acelaşi timp, spaţiul trebuie să fie folosit în aşa fel încât să nu fie prea aglomerat, dar în avelaşi timp fiecare obiect necesar în activităţile de zi cu zi să-şi găsească locul potrivit.

O mare problemă o reprezintă bucătăriile mici, unde mobila trebuie să fie proiectată astfel încât fiecare colţişor să fie folosit într-un mod eficient. Pentru a elimina senzaţia de spaţiu aglomerat, alege mobilă ergonomică, compactă şi din materiale deschise la culoare care să reflecte lumina naturală creând astfel senzaţia de mai mult spaţiu. Pentru a da senzaţia de volum, nu ezita să foloseşti pe un modul şi o oglindă.

Optimizează fiecare perete cu ajutorul rafturilor. Foloseşte spaţiul până sus. La nivelul la care ajungi vei ţine obiectele necesare, iar în partea de sus doar cele pe care le foloseşti ocazional. În acelaşi timp, renunţă la obiectele pe care nu le foloseşti deloc.

Pentru a economisi şi mai mult spaţiu, poţi opta pentru o masă extensibilă integrată în blat, uşa poate fi pliantă. Însă mult mai simplu este open space.

În ceea ce priveşte pardoseala şi pereţii, lucrurile sunt foarte simple. Dacă doriţi mai multă căldură puteţi opta pentru duşumea sau parchet. Însă gresia este mult mai uşor de întreţinut, mai ales că în bucătărie pot să apară şi mici accidente care pot duce la deteriorarea parchetului.

Pentru pereţi însă există mai multe alternative. Puteţi opta pentru lambriu, piatră decorativă, tapet sau doar vopsea lavabilă decorată cu stickere. Însă tot gresia rămâne varianta cea mai practică, mai ales că este foarte uşor de curăţat. Din punct de vedere estetic indiferent ce alegi găseşţi diferite modele care să-ţi scoată bucătăria din anonimat. Eu aş opta pentru faianţă doar în dreptul aragazului şi chiuvetei sau doar între corpurile de mobilă suspendate şi cele din partea de jos. Pe piaţă există diverse modele de gresie si faianta la preţuri imbatabile. Nu uita să cumperi şi adeziv pentru gresie şi faianţă, distantieri gresie, chit pentru rosturi.

O altă idee de a decora pereţii sunt mesajele motivaţionale. Nu face abuz de ele, însă alege unul care te reprezintă şi cu siguranţă ţi se va însenina ziua în fiecare dimineaţă când vei intra în bucătărie pentru a face cafeaua.

2 COMENTARII

  1. la un sticker cu mesaj motivational m-am gandit eu pentru bucataria mea pentru anul asta, ca tot avem in plan o renovare si redecorare. as vrea sa incerc sa fac loc si unui raft cu ghivece cu plante aromatice. Sper sa am suficienta lumina pentru ele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.