Stii cum sunt create bijuteriile din argint in India?

1
bijuteriile din argint

Bijuteriile sunt prezente in cultura oricarei civilizatii, dar in putine cazuri sunt atat de importante ca in cazul Indiei. Bijuteriile indiene au o istorie lunga si bogata, fiind strans legate de statutul social al indienilor si avand un rol decisiv in evenimentele si traditiile din vietile acestora.

Bijuteriile indiene din argint sunt adevarate opere de arta si ar fi pacat sa nu cunosti tehnicile folosite pentru crearea lor, cu atat mai mult cu cat acestea au fost transmise din generatie in generatie in familiile bijutierilor.

Tehnica filigranului

Foarte multe dintre complexele bijuterii indiene au elemente lucrate cu tehnica filigranului. Acesta este un stil obtinut prin indoirea unui fir subtire de argint intr-un model detaliat si foarte marunt, rezultatul semanand cu o broderie. Filigranul este o tehnica indragita de catre bijutieri si raspandita in randul acestora nu doar datorita maestriei de care este nevoie pentru crearea lui, dar si datorita aspectului final fragil si delicat. Atunci cand cauti bijuterii indiene cu filigran, incearca sa le gasesti pe acelea realizate manual in regiunile Andhra Pradesh sau Orissa Pradesh.

Bijuteriile Kundan

Aceste bijuterii care isi au originile in Imperiul Mughal sunt realizate din aur sau argint pe care sunt montate pietre semipretioase ca rubinele, smaraldele, safirele sau diamantele si sunt de o frumusete incomparabila. Bijuteriile Kundan sunt extrem de elaborate, cu straturi peste straturi de aur sau argint si pietre, iar spatele bijuteriei este de cele mai multe ori emailat folosindu-se tehnica Meenakari. Vei gasi piese Kundan sub forma de seturi formate din cercei, bratari, si coliere, dar si piese independente ca inelele si accesoriile pentru par.

Tehnica Meenakari

Aceasta tehnica este folosita in multe stiluri diferite ale bijutierilor indieni, asa cum este stilul Kundan despre care am vorbit mai sus, si este specifica regiuniilor nordice ale Indiei ca Rajasthan. Artizanii care stapanesc tehnica Meenakari combina materiale colorate si le integreaza intr-o bijuterie din argint cu atat de multa maestrie incat pare ca bucatile de email obtinute astfel sunt o continuare a pietrelor semipretioase, cand de fapt acesta sunt doar un truc. Majoritatea pieselor Meenakari au acest email atent lucrat pe spate, deoarece indienilor le face o deosebita placere sa stie ca cea mai complexa parte a bijuteriilor pe care le poarta este lipita de pielea lor si le este cunoscuta doar lor, fara a putea fi vazuta de alti oameni.

Din fericire, aceste fascinante bijuterii indiene din argint sunt usor de achizitionat chiar si in tara noastra prin intermediul magazinelor online ca Metaphora Bijoux.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.