6 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a te muta într-o nouă locuinţă

1

Tocmai ţi-ai luat o nouă locuinţă şi nu ştii ce modificări să faci înainte de a te muta? Ei bine, acest articol îţi va veni în ajutor.

Indiferent dacă eşti fericitul posesor al unui apartament nou nouţ sau ai cumpărat unul de la un alt proprietar, să nu crezi că ţi-ai luat catrafusele şi te-ai mutat imediat ce l-ai cumpărat. Ai câteva modificări de făcut, mai ales dacă vrei ca totul să fie pe placul tău.

În ceea ce priveşte apartamentele noi, lucrurile sunt mai simple. Măcar totul e nou, iar dacă nu ai prea mari pretenţii, faci doar puţină curăţenie generală şi apoi îţi poţi comanda sau căra mobila.

Dacă apartamentul e mai vechi, atunci ai ceva modificări de făcut în funcţie de nevoi şi buget. O să le enumăr aleatoriu, însă toate sunt la fel de importante.

Zugrăveşte!

Doar nu o să te muţi fără să zugrăveşti pereţii şi să schimbi oleacă aerul din locuinţă. În plus, poate nici nu-ţi plac culorile de pe pereţi. Eu una nu aş mai opta în veci pentru culoare în vopseaua lavabilă. Albul a dat mereu eleganţă şi clasă oricărei încăperi. Albul dă şi senzaţia de volum, mai ales în camerele mici. În plus poţi opta pentru stickere sau pe anumite porţiuni, poţi opta pentru tapet.

Schimbă prizele şi întrerupătoarele

Prizele din blocurile vechi, dacă nu au fost schimbate de fostul proprietar, atunci va trebui să le schimbi neapărat. Presupun că nu vrei să îți iasă cu totul din perete atunci când ai ceva de scos din priză, că nu îți dorești să-ți ardă aparatul pe care urmează să îl folosești și nici nu-ți dorești să-ți strice feng-shui-ul camerei. Iar dacă tot ai ajuns la acest capitol,  alege doar prize electrice de cea mai bună calitate cum sunt cele oferite de Vimar! Pentru a scăpa de cabluri întinse peste tot prin casă, optează pentru prize modulare! Avantajul acestor tipuri de prize este legat de faptul că sunt mult mai fiabile, sigure și ușor de adaptat nevoilor tale. Spre deosebire de acele prize electrice clasice, prizele modulare au încorporate și prizele pentru cablu TV, internet, telefon fix. Unele au chiar și port USB.

Gresia și faianța

Dacă tot ești la capitolul modificări, atunci ar trebui să optezi și pentru o altă gresie și faianță. Eu una gresie nu aș mai pune în bucătărie și pe hol ci doar în casă. Chiar dacă se curăță ușor, ține rece și sincer mie mai frumos ca aspect mi se pare parchetul. În privința faianței, caută să alegi un model fără prea multe striații deoarece este mult mai ușor de curățat. Iar rosturile să fie cât mai mici.

Parchetul

În blocurile vechi încă mai există parchet din acela din stejar rezistent. Depinde cât de bine a fost pus și întreținut. Pe vremea lui Ceaușescu, se punea „la normă”, adică destul de prost. Dacă parchetul arată bine, îl poți doar întări și șlefui, apoi dat cu un lac special. Dacă nu, atunci va trebui să îl elimini și să alegi un parchet mai rezistent și pe gustul tău. Eu aș opta pentru ultima variantă. Iar dacă tot îți schimbi parchetul, măcar alege ceva de calitate superioară, chiar dacă este mai scump. S-ar putea ca alegerea să fie pentru toată viața, așa că merită investiția.

Tâmplăria

Dacă nu ai geamuri termopan, atunci va trebui să îți pui! Vei economisi mult cu energia termică. Eu aș opta pentru geam termopan pe tâmplărie de lemn. E mult mai ecologic, estetic și beneficiezi de același confort!

Ușile

Nici de acest capitol nu ai scăpat. Poate sunt încăperi care nu au nevoie de ușă. Eu de exemplu am desființat ușa de la bucătărie. Astfel am creat un open space împreună cu holul.  În ceea ce privește celelalte uși, ai de ales din sute de modele. Trebuie doar să măsori cu atenție cât e dimensiunea ușii cu tot cu toc și să alegi ce model îți place.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Uf, imi imaginez cata treaba este de facut. acum cativa ani am vrut si eu sa ma mut in apartamentul in care am copilarit, dar am preferat sa il vand pentru ca trebuia sa investesc enorm in el ca sa il fac pe placul meu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.