Ai tensiune arterială? Ai nevoie de un tensiometru! Află aici pentru ce să optezi…

4

Dacă ai ajuns pe această pagină, înseamnă că îți dorești să cumperi un tensiometru și nu știi exact ce să alegi. În acest caz voi veni în sprijinul tău cu câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când intenționezi să achiziționezi un astfel de aparat. Pentru început, consultă gama de tensiometre de la Sendo și vezi ce ți se potrivește.

Ce este tensiunea arterială, cu ce se măsoară și care sunt principalele simptome?

Tensiunea arterială poate fi măsurat cu ajutorul unui aparat numit tensiometru. Astfel vei ști în permanență dacă tensiunea ta se află în parametri.

Hipertensiunea arterială (HTA) este una din cele mai răspândite afecțiuni. Aceasta mai este cunoscută și ca „ucigașa tăcută”,  din cauza faptului că poate cauza moartea unui pacient fără ca acesta să prezinte probleme majore de sănătate.

Principale simptome ale hipertensiunii arteriale sunt: cefaleea matinală, palpitațiile, vertijul,  dispneea, edemul periferic, tulburări de vedere, hemoragie nazală etc. Un diagnostic doar un medic îl poate oferi, așa că dacă ai astfel de simptome, recomand să consulți un medic înainte de a trage concluzii pripite.

Care sunt cauzele apariției tensiunii arteriale?

Mediul alert în care trăim ne face să devenim din ce în ce mai stresați. Din păcate stresul este unul din principalii factori de risc care duce la apariția hipertensiunii arteriale. Un alt dușman activ este zahărul. De aceea ar trebui ca produsele care conțin o concentrație ridicată de zaharuri să fie consumate cu moderație. O altă cauză o reprezintă vârsta înaintată. Se pare că pe măsură ce îmbătrânim, riscul de a suferi de hipertensiune arterială crește.

Alți factori se găsesc în alimentație, obiceiurile zilnice sau tratamentele medicamentoase pe care le luăm mai ales fără prescripție medicală. De aceea este bine să evităm cât mai mult tratamentele medicamentoase și să le administrăm numai la nevoie. Printre medicamentele comune care pot duce la creșterea tensiunii arteriale amintim: ibuprofenul, paracetamolul sau alte inflamatoare administrate pe cale orală. În același timp există și anumite suplimente alimentare menite să crească tensiunea, cum ar fi ginsengul și lemnul dulce. Alte medicamente care prezintă factor de risc sunt antidepresivele, medicamentele decongestionante sau cele care se inhalează.

Ce fel de tensiometru alegi și cum măsori corect tensiunea arterială

tensiometru

Dacă te-ai decis să cumperi un tensiometru, mai mult a sigur ți-ai pus și tu întrebarea „Ce alegi: tensiometru mecanic sau digital?” Ținând cont că în joc e vorba de sănătatea ta, mai mult ca sigur îți dorești un tensiometru de calitate.

Pe piață există două tipuri de aparate de masurat tensiunea: tensiometre digitale și tensiometre mecanice, fiecare cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Tensiometrele digitale sunt mult mai ușor de folosit, dar nu oferă precizia unui tensiometru mecanic. Un aparat de calitate îți va oferi totuși o valoare reală sau cât mai aproape de realitate. De aceea când vine vorba de astfel de dispozitive, indiferent de ce prețuri au, importante sunt caracteristicile lor.

Tensiometrele mecanice sunt utilizate mai mult în cabinetele medicale datorită preciziei oferite. Acestea sunt folosite împreună cu stetoscopul. Nu sunt recomandate persoanelor care doresc să-și ia singuri tensiunea acasă deoarece utilizarea presupune pricepere și un efort din partea utilizatorului, iar astfel valorile sunt influențate.

Un tensiometru digital are avantajul că îți oferă posibilitatea de a îți lua singur tensiunea acasă, fără efort și fără a fi nevoit să pierzi timp pe la medic. De menționat că înainte de a lua tensiunea nu trebuie să depui efort sau să folosești aparatul imediat ce ieși din baie. Altfel rezultatul este eronat. Pentru a îți măsura tensiunea arterială, nu trebuie decât să fii cât mai liniștit, să îți potrivești manșeta pe braț și să urmezi instrucțiunile din manualul de utilizare.

Un tensiometru de calitate cum sunt cele de la Sendo oferă:
  • Noua tehnologie HIRA pentru detectarea și clasificarea bătăilor neregulate ale inimii
  • Atenționare de aplicare incorectă a manșetei
  • Manșetă din materiale non-alergenice

Afla care sunt valorile normale ale tensiunii

După ce ți-ai măsurat tensiunea, mai mult ca sigur te-ai întrebat și tu dacă aceasta se încadrează în valorile normale. Mai jos o să vă prezint două tabele cu valorile normale ale tensiunii arteriale pentru adulți și copii.

valorile normale ale tensiunii arteriale pentru adulți

Sursă foto: sendo.info/ro

valorile normale ale tensiunii arteriale pentru copii

Sursă foto: sendo.info/ro
Dacă aparatul indică alte valori, atunci va trebui să consulți un medic!

4 COMENTARII

  1. aici parerile sunt impartite chiar si intre medici sa stii! Unii spun ca cele de incheietura nu sunt bune, altii ca intr-adevar nu sunt la fel de precise, dar sunt bune ca sa iti faci o idee. Eu momentan am unul ieftin de incheietura…

  2. Am tensiune arteriala si am si un tensiometru la fel ca cel de imagine, adica de brat doar ca este alta marca. Devenise o obsesie la un moment dat sa imi iau tensiunea de cateva ori pe zi, insa de ceva vreme mi-am cam pierdut din abicei, doar cand simt ca imi este foarte rau.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.