Cum adaugi, modifici sau ştergi un username de pe blog

7

În urmă cu ceva timp am avut câteva tentative de logare eşuate pe blog venite din partea unui hacker. Chiar dacă am o parolă cu multe caractere şi semne, am conştientizat pericolul şi am luat măsuri suplimentare de precauţie.

În primul rând am avut grijă să rezolv o problemă pe care doream de mult timp să o rezolv. Anume username-ul. Aveam un username comun, mai exact „admin„. Am realizat că „admin”, „user”, „numele blogului” sau „numele meu” sunt cele mai des folosite în încercarea de a sparge un blog, aşa că m-am decis să modific acel „admin” şi să folosesc în locul lui un oricare alt cuvânt care să nu aibă legătură cu blogul.

Foarte important! Înainte de orice modificare nu uitaţi să salvaţi manual în prealabil întreaga bază de date din:  unelte – export – descarcă fişierul de export!

Prima problemă întâmpinată. Am observat că username-ul nu poate fi modificat. Ce e de făcut!

Soluţie!

#Pasul 1: Am intrat la „utilizatori” – adaugă utilizator şi am creat un nou cont folosind o altă adresă de mail. De data aceasta la „user” am folosit un alt cuvânt care nu are legătură nici nu numele meu, al blogului sau cu termenii „admin” sau „user”. O dată ales acest nume, nu mai poate fi modificat!

#Pasul 2: Am completat toate câmpurile şi i-am atribuit rolul de „administrator”!

#Pasul 3: Am ales o parolă puternică cu multe caractere şi semne diferite.

#Pasul 4: Am ales user-ul vechi şi am apăsat butonul „sterge”. Mi s-a deschis o fereastră!

#Pasul 5: Să fie neapărat bifată opţiunea: ” , iar în căsuţă să apară noul username. Dacă nu faci asta, rişti să pierzi toate articolele de pe user-ul tău.

#Pasul 6: Confirmă ştergerea!

La fel puteţi proceda şi dacă doriţi să creaţi un nou user gen Guest Post şi să îl alegeţi din listă atunci când aveţi un astfel de articol la publicat! Celuilalt user îi puteţi oferi alt rol, cum ar fi de „colaborator” de exemplu.

Foarte important! Daţi editare pe contul creat şi la „poreclă” sau la „afişează numele ca” nu alegeţi cuvântul folosit ca username. În caz contrar tot ce aţi făcut este degeaba, pentru că dacă va dori cineva să îţi spargă contul se va folosi şi de acel cuvânt!

Tot de acolo puteţi modifica şi adresa de mail şi să reveniţi la cea pe care o aveaţi până acum (în cazul în care doriţi să o modificaţi).

În acelaşi timp nu recomand ca adresa folosită pentru logare să fie aceeaşi cu cea de contact, cea publicată sau folosită pe alte reţele de socializare.

DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  1. l-am modificat si eu inca de la inceput si parola am una din peste 50 de caractere amestecate si sper sa nu patesc vreodata ce-a patit Ionela. Imi dau seama ca unii oameni din asta traiesc si imi vine sa ii strang de gat ca fac rau. Eu nu am incredere in nimeni sa isi bage nasul pe blog pentru ca oricine poate face orice daca eu nu ma pricep la o chestie.

    • Este adevarat ca sunt unii care sa hranesc cu facutul de rau. Eu am incredere in cei de la hosting, si am mai lasat blogul cand era praf la aspect si pe mana celor de la TheCon. Dar acum sunt multumita de actuala tema, asa ca daca doamne fereste apare o problema, doar la host dau parola.

  2. Am niste parole atat de complicate incat nici eu nu le pot tine minte 🙂 ))) e imposibil de ghicit. Nu au legatura cu nimic din viata mea, ci sunt alese aleatoriu. O combinatie de cifre, litere si caractere speciale 🙂 )))
    Plus ca schimb periodic parolele de la toate conturile 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.