De 15 ani alături de noi! La mulți ani Dacia Plant! + CONCURS

74

Weekendul care tocmai a trecut a fost cu adevărat unul magic. Am fost invitată în calitate de #BloggerAmbasador la petrecerea aniversară organizată de Dacia Plant cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființare. Evenimentul a fost din toate punctele de vedere unul reușit, organizarea a fost ireproșabilă iar ambianța foarte prietenoasă. Până să dau start la concurs, doresc să vă povestesc cum a fost la eveniment…

Câteva repere despre Dacia Plant

Despre companie ar fi multe de spus, însă voi încerca să sintetizez în câteva paragrafe esențiale. O mare parte din informații le găsiți si pe site-ul companiei, dar unele mici secrete le-am aflat din discursurile ținute de reprezentanții brandului. Vădit emoționați, fiecare persoană care a luat cuvântul ne-a împărtășit o parte din experiență și o parte din planurile de viitor ale companiei.

Am avut plăcerea să cunosc o parte din echipă și am observat câtă pasiune au pus în tot ce înseamnă astăzi Dacia Plant. Totul a pornit în 2002 când câțiva tineri pasionați de natură au vrut să împartă și cu alți oameni câte puțin din această pasiune și să îi ajute să fie mai sănătoși. Astfel a luat naștere Dacia Plant care treptat a devenit unul din cele mai importante branduri de produse naturiste de pe piața din România, clasându-se în momentul de față în top 5.

Poate nu o să vă vină să credeți dar investiția inițială a fost de doar 100 euro, bani împrumutați de la părinți cu care fondatorii companiei au cumpărat două plante medicinale din care au realizat primele două produse: ceai de Năpraznic şi tinctură din Brânca Ursului. Deci rețeta succesului o poți scrie și cu bani puțini, însă trebuie ca tot ceea ce faci să faci din plăcere.

Evoluție

Pe parcursul anilor brandul s-a reinventat, însă a păstrat esența naturii. Echipa s-a extins, alăturându-se și alți prieteni dispuși să investească în dezvoltarea afacerii. Activitatea s-a mutat la Bod în județul Brașov. Ca o coincidență sau nu… până și proveniența numelui are o însemnătate divină. În India (țara mea de suflet din punct de vedere spiritual) există o localitate Bodh Gaya (Bodh – iluminare și Gaya – loc) și care înseamnă „locul în care Buddha s-a iluminat”. Coincidență sau nu, în ambele localități se pune mare valoare pe forța naturii. Nu e un secret faptul că în cultura hindusă medicina ayurvedică (ayur – viață și veda – știință) este considerată sfântă. Dar să ne întoarcem pe tărâmurile noastre.

La Bod județul Brașov în 2010 a fost construită noua fabrică Dacia Plant după cele mai noi standarde de calitate GMP (Good Manufacturing Practices). Normele de igienă sunt respectate cu sfințenie, iar întreg spațiul de producție este atent controlat și computerizat astfel încât să se respecte temperatura, umiditatea și puritatea aerului din interior și să fie înlăturate toate microorganismele astfel încât consumatorul să aibă parte de un produs finit 100% natural și sigur pentru consum.

În momentul de față în cadrul companiei lucrează peste 150 de oameni, printre aceștia numărându-se bineînțeles și biochimiști, medici, farmacişti, ingineri sau alți specialiști.

Proveniența plantelor

Dacia Plant și-a propus încă de la început refacerea legăturii cu plantele medicinale, mizând astfel pe încrederea oamenilor în natură.  Toate plantele medicinale recoltate provin din zone de cultură bio, netratate sub niciun fel chimic. Deci sunt 100% naturale! În momentul de față în laboratoarele Dacia Plant sunt procesate peste 200 de soiuri de plante medicinale + vreo 30 de plante medicinale și aromatice. Toate acestea sunt cultivate pe câteva hectare proprii ale companiei dar provin și de pe terenurile diverșilor colaboratori locali ale căror producții sunt atent verificate astfel încât pe rafturi să ajungă doar produse naturale și care respectă cele mai înalte standarde de calitate.

Dezvoltare și planuri de viitor

Produsele Dacia Plant se regăsesc în câteva sute de farmacii, magazine naturiste sau lanțuri de supermarket-uri.

Dacia Plant se află într-un continuu proces de modernizare pentru a menține standardele de calitate la cel mai înalt nivel și pentru a anticipa nevoile consumatorilor. Cei doi acționari ai companiei, Călin Ianta și Radu Ionescu și-au propus să investească câteva milioane de euro în extinderea capacității producției de tincturi precum și în marketing și promovare, următoarea țintă fiind exportul. În momentul de față produsele Dacia Plant sunt cunoscute în Republica Moldova dar și în Italia, Spania sau Franța.

Dacia Plant – o promisiune făcută sănătății

După principiul „tratează cauza și nu efectul”, produsele Dacia Plant au efect încet dar sigur, tratând mai multe afecțiuni și ameliorând considerabil simptomele acestora. Combinațiile de plante au fost atent analizate în laborator astfel încât consumatorul să obțină doza zilnică de sănătate.

Cele mai cunoscute game de produse sunt: Dacia Plant, Interferonat,  Îngerașul, Sublima, Alfa, Specialiștii Plantelor, Detoxicolon, Citonat, Vitamine și Minerale, PandemiQ, Bun de Tot. Produsele pot fi achiziționate sub fomă de plante pentru ceai, tinctură, sirop, pulbere, comprimate, sau vă puteți bucura de gusturile copilăriei prin intermediul gamei de dulceţuri si siropuri din fructe.

Dacia Plant își fidelizează clienții prin diferite oferte cum ar fi 1+1 gratis, 5% pentru comenzi peste 500 lei sau 15% pentru abonare la newsletter sau alte oferte sezoniere.

Despre eveniment

În cadrul campaniei desfășurată pe platforma Blogal Initiative, am fost desemnată Blogger Ambasador de către Dacia Plant împreună cu alți 4 colegi. Astfel am primit o invitație dublă la Gala organizată în data de 30 mai și un week-end la Brașov. Despre experiența mea în acest oraș vă voi vorbi într-un articol viitor. Mă bucur însă că am cunoscut și în offline alți bloggeri, mai ales că vorbim de oameni care își iau în serios fiecare responsabilitate și pun cu adevărat pasiune în munca lor de pe blog.

Cum vă spuneam, atmosfera a fost foarte prietenoasă, invitații s-au distrat, iar organizatorii au avut grijă ca totul să se desfășoare absolut perfect. Și au reușit zic eu. Petrecerea s-a ținut vineri,  30 iunie în sala Hotelului Lux Divina din Brașov.

Încă de la intrare am fost întâmpinați cu șampanie și muzică bună. În plus Dacia Plant ne-a oferit și câte un cadou foarte special. Pe lângă suplimentele primite am primit și o Enciclopedie a Plantelor, o carte extrem de valoroasă în care sunt prezentate peste 300 de plante medicinale. La realizarea acestei enciclopedii, pe lângă munca imensă din spatele ei, s-a pus și mult suflet, așa că a ieșit ceva cu adevărat deosebit.

Mi-au plăcut foarte mult decorațiunile realizate din plante medicinale de pe fiecare masă. La masa bloggerilor aranjamentul floral era din mușețel. Mâncarea gustoasă, iar prăjiturile demențiale. Eu evit de obicei dulcele, dar se pare că el nu prea mă evită pe mine… și e greu să reziști tentației! 😀

Iar cum o petrecere nu e petrecere fără muzică, am avut parte de muzică live de cea mai bună calitate. În deschidere dar și în încheiere ne-a cântat o trupă de doi băieți foarte talentați… iar surpriza serii a fost trupa copilăriei mele Phoenix! Am avut parte de un spectacol live de excepție. La final am avut bucuria de a primi un autograf de la domnul Nicu Covaci, o adevărată legendă a muzicii rock din România, dar am făcut și o fotografie ca amintire.

Trupa Phoenix după cum știți s-a renăscut din propria cenușă asemeni păsării care îi poartă numele și mă bucur că tradiția este dusă mai departe pentru că muzica bună nu va muri niciodată.

Phoenix a făcut un spectacol de excepție și în data de 2 iulie 2017 în ciuda ploii care s-a lăsat spre seară.

 

CONCURS

Pentru a participa la concurs trebuie să respectați câteva reguli simple:
  1. să dați like paginilor Albinuța Magică și Dacia Plant!
  2. să dați share public acestui articol
  3. să lăsați un comentariu mai jos cu produsul sau produsele preferate de la Dacia Plant sau descrieti o situatie in care plantele medicinale v-au fost de folos.
Durata concursului: 5 iulie 2017 – 31 iulie 2017

Premiul constă în: Enciclopedia Plantelor și 3 suplimente alimentare (Afin, Oregano și Cătină) sub formă de comprimate din gama de produse aniversare. Mai multe detalii despre produse, precum și alte plante găsiți aici! Mai mult, dacă achiziționați produse din această gamă, Dacia Plant donează 20% din profit Casei de Copii Devas.

Extragerea se va face în cel mult 5 zile de la terminarea concursului prin random.org și va fi filmată. Pentru a valida câștigătorul, acesta trebuie să respecte întreg regulamentul. Atunci când lăsați comentariu, folosiți o adresă de mail validă, altfel nu am cum să vă contactez. În câmpul URL puteți insera adresa voastră Facebook pentru a fi mai ușor de identificat.  Premiul se va trimite prin poștă doar pe teritoriul României.

 

UPDATE EXTRAGERE CONCURS

Am extras castigatorul concursului organizat pe blog. Am rugamintea ca persoana castigatoare sa imi trimita datele de contact doar de pe adresa de mail cu care s-a inscris la concurs la contact@albinutamagica.ro! Fiind perioada concediilor voi oferi un ragaz de o saptamana, timp in care voi trimite si eu un mail de instiintare. Filmarea o gasiţi aici:

Au fost 74 comentarii inscrise din care unul al meu. Deci 73 de comentarii valide. De aceea am ales de la 1 la 73. Numaratoarea a fost facuta automat cand am copiat comentariile de pe blog in word. Persoana câştigătoare este:

La mulți ani Dacia Plant!

 

DISTRIBUIȚI

74 COMENTARII

  1. Buna,am folosit de la Dacia Plant :Spirulina cu catina si C Natural ,ambele pentru imunitate,care mi-au revigorat organismul pe timpul iernii! LA MULTI ANI,DACIA PLANT!

  2. Sănt diagnosticata cu o boala autoimuna,iar plantele(ceaiuri) mă ajută pt detoxifierea efectului tratamentului alopat care ține boala sub control.
    O planta pe care o folosesc des si care îmi folosește pt afecțiunea de care sufar este Trei frați patați;folosesc zilnic 2-3 ceaiuri din plante pe care le rotesc în loc de apa.
    La Multi Ani,Dacia Plant,multe realizări și putere de munca in aceasta frumoasa munca care are grijă de sănătatea și frumusețea noastră,a românilor!

  3. Dintotdeauna am avut probleme menstruale si nu de putine ori m-am gandit ca voi avea mari probleme in a avea un copil. Dar ce bine ca exista branca ursului de la Dacia Plant. Dupa ce am urmat o cura serioasa cu aceste comprimate, mi-a fost mai mult decat usor sa raman insarcinata. Alaturi de tinctura de marar, un alt produs deosebit, am obtinut cel mai pretios dar: fetita mea dulce.

  4. Catina de la Dacia Plant , am folosit-o de nenumărate ori. Mi-a redat vitalizatea, a eliminat stările de oboseală, sistemul imumitar si-a revenit la normal

  5. La un moment dat am folosit Detoxifiant tinctura si pastile si chiar m-au ajutat, urmeaza sa reiau tratamentul dupa incetarea alaptarii. Apreciez mult si sucurile lor Bun de tot Afine, Zmeura, simti cu adevarat gustul fructului.

  6. Siropul Antigrip de la Dacia Plant.si Catina,am folosit siropul cand am fost racita si este foarte bun,iar catina o folosesc pentru imunitate,impreuna cu polenul crud si este foarte buna pentru intreaga familie.

  7. Menta ma ajuta intotdeauna cand copii mei au dureri de burtica,am folosit iarna aceasta si ceai antigripal de la Dacia Plant,nu am racit asa rau nici noi si nici copii,este foarte bun!

  8. Bunã! Multumim pentru concurs! Tare as fi vrut si eu sa ajung la eveniment (la concert, in special!)… Produsul meu preferat de la Dacia Plant… Sunt mai multe :). Gama Îngerasul. Apoi tincturile. Noi ne tratam exclusiv cu produse naturiste.

  9. Propolis cu Echinacea fara alcool spray, este produsul meu preferat pentru ca mentine sanatatea aparatului respirator si mentine imunitatea organismului in conditii bune.

  10. Imi place cel mai mult vitaminele de la Dacia plant! Acestea imi sunt de folos in fiecare zi! Cand am nevoie sa ma fac bine din nou dupa o raceala sau gripa, apelez mereu la #PutereaPlantelor!

  11. Am folosit Propolis cu Echinaceea deoarece tot timpul aveam probleme cu raceala, cu rosu in gat, cum ma adia putin vantul gata eram racita. Mie mi-a facut foarte bine acum sunt mult mai rezistenta.

  12. Am folosit in special ceaiurile de la Dacia Plant: de crestisoara pentr fixarea sarcinii( sunt viitoare mamica), de menta, de sunatoare, ceaiul pentru sanatatea rinichilor (l-a ajutat in calmarea durerilor pe cumnatul meu, a avut piatra la rinichi), si lista nu se opreste aici. Sunt multumita de produse si intreaga familie le foloseste. Fel

  13. Folosesc tinctura de propolis ptr imunitatea familiei mele,ceaiul de menta iar ceaiul de ghimbir este preferatul meu. Fb..Elena Cioran

  14. iubesc produsele Dacia Plant..si stiu sigur ca si mama mea le folosea cand eram micuta. Ultimul produs folosit de la Dacia Plant a fost Propolisul cu Echinaceea deoarece am avut o perioada plina de tuse si raceli

  15. Datorita tranzitului lenes, sunt nevoita sa apelez la salvie foarte des. De asemenea, sunatoarea este planta ce ma ajuta la intinerirea ficatului si ptr o digestie usoara. Ambele le consum in ceai.

  16. Imi place cel mai mult ceiul Calmotusin si tinctura de lavanda. Dar toate produsele Dacia Plant pe care l-am incercat erau foarte bune

  17. Ma bucur din suflet ca tu ai fost unul dintre bloggeri ambasador pentru Dacia Plant si sper sa revii la Brasov si cu alte ocazii la fel de frumoase. Eu am fost in Piata Sfatului la concertul celor de la Phoenix si pot sa spun ca a fost extraordinar. Multumesc Dacia Plant pentru asta.

  18. WOW! Nici eu n-as rezista prajiturii!
    Felicitari pentru articol, mi-a facut placere sa aflu noutati despre Dacia Plant. Folosesc cu drag produsele lor, mai ales siropurile pentru copii, dar si ceaiurile. De curand am luat un borcanel de dulceata din fructe de padure- miam, miam- Bun de tot- cum scrie si pe eticheta! 😀 Mai am in camara și un borcanel cu dulceata de afine, nu l-am inceput inca, dar cu sigurnata este la fel de bun!

  19. Siropul de tuse pentru copii nu ne lipsește niciodată din casa, surioara mea răcește destul de des iar acest sirop o ajuta de fiecare data.

  20. Propolis cu echinaceea,siropul de tuse si ceaiurile de sunatoare si cretisoara le-am folosit sunt de ajutor.La multi ani Dacia Plant !

  21. Produsele de la acest brand sunt excelente,ceaiurile dar si siropurile,tincturile .Am folosit ceai de ghimbir si propolis cu echinaceea ,mi-au fost de un real ajutor.

  22. Am folosit de la Dacia Plant :Calmotusin ma ajutat foarte mult pentru mentinerea sanatatii aparatului respirator si normalizarea secretiilor bronsice.Sunt foarte incantata de produsele naturale.La multi ani Dacia Plant

  23. Au produse minunate!!! Chiar cred in tratamentele naturiste, functioneaza. In alta ordine de idei tu esti tare faina, emani multa bucurie, baietelul este simpatia lumii, l-as pupa, iar aranjamentele de pe masa sunt splendide.

  24. Am folosit multe produse de la Dacia Plant în mod frecvent soirulina și vitaminele mie și familiei mele ne ajuta foarte mult pt sanatate

  25. De la Dacia Plant imi plac foarte mult ceaiurile de sunatoare, de galbenele, de musetel, dar si cateva siropuri cum ar fi siropul imunostimulent, siropul de patlagina fara zahar pentru copii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.