Spune adio hainelor şifonate. 4 trucuri care te vor ajuta să arăţi mereu impecabil!

4

Majoritatea dintre noi considerăm călcatul rufelor o adevărată corvoadă, văzând în această activitate doar o necesitate total neplăcută. Puţine persoane spun că aleg să calce rufele de plăcere sau pentru că le relaxează. Cei mai comozi aleg să evite această muncă, cumpărând haine din materiale care nu necesită călcare.

Însă sunt situaţii în care se impune o anumită ţinută şi mai mult ca sigur nu-ţi doreşti să apari cu hainele îmboţite sau pline de cute. Până la urmă e vorba de imaginea ta. Ştiu că nu haina îl face pe om, dar totuşi… aspectul general al ţinutei este foarte important mai ales când vine vorba de o întâlnire de afaceri. Nu poţi încheia un contract important îmbrăcat în tricou şi pantaloni scurţi, chiar şi acelea şifonate.

Există însă câteva trucuri care îţi vor uşura cu siguranţă munca.

  • Pune rufele la uscat imediat ce le-ai scos din maşină! Nu uita să le scuturi înainte pentru a se întinde mai bine. Datorită greutăţii lor, unele din ele nu vor mai avea nevoie să fie călcare, iar cele care au nevoie se vor călca mult mai uşor.
  • Foloseşte o staţie de călcat cu aburi precum cea de aici! Staţia de călcat este prevăzută cu un boilăr separat, astfel îţi va fi uşor să calci chiar şi pe verticală. Ştiu că mulţi dintre voi vă confruntaţi cu problema cutelor. Anumite haine, din cauza croielii deosebite, oricum le-ai aşeza sunt greu de călcat şi orice ai face tot se mai formează câte o cută. Din fericire staţia de călcat va rezolva şi această problemă datorită aburului intens. Mai mult decât atât, datorită firului destul de lung poţi călca foarte uşor chiar şi perdelele sau draperiile fără a te mai chinui să le aşezi pe masa de călcat. În plus staţia de călcat este ideală pentru toate tipurile de material, alunecă uşor şi poate fi lăsată fără grijă pe masa de călcat. Aceasta este prevăzută cu un sistem care împiedică deteriorarea materialului şi acţionează doar atunci când este apăsat butonul pentru jetul de aburi. În plus dacă ai uitat staţia de călcat racordată la priză, nu trebuie să intri în panică. Aceasta se va opri singură după câteva minute de inactivitate.
  • Alege o masă de călcat cât mai practică. Acesta trebuie să fie, sigură, să se strângă uşor şi să poată fi reglată în funcţie de înălţimea pe care o ai. Mai mult decât atât, foarte important este şi materialul textil care îmbracă masa de călcat. Acesta trebuie să fie poros astfel încât fluxul de aer din interiorul structurii husei să ofere rezultate cât mai bune în procesul de călcare. O importanţă deosebită o au şi mesele de călcat care sunt prevăzute cu o mufă de alimentare încorporată, precum cele de aici! Dacă firul fierului de călcat este prea scurt, atunci mai mult ca sigur ai nevoie de o astfel de masă de călcat.
  • Ţine-ţi rufele pe umeraş. Împăturite cu siguranţă vor forma cute.

Aceste trucuri te vor ajuta să scapi mai uşor de povara călcatului şi să arăţi de fiecare dată impecabil!

 

4 COMENTARII

  1. calcatul vertical este clar pentru mine. De cand am statia de calcal, multe lucruri le calc doar asa, vertical, agatate pe umeras. E vorba de cateva bluze si de o rochie foarte pretentioasa, cu multe cute, pe care n-as reusi sa le calc pe masa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.