Curăţenia – literă de lege în hoteluri şi restaurante. De unde cumperi cele mai eficiente produse?

3

Când vine vorba de restaurante şi hoteluri, igiena este literă de lege. De aceea, un bun menager de hotel sau restaurant trebuie să asigure personalului care se ocupă de întreținerea spaţiului ocupat de clienţi toate produsele de igienă necesare curăţeniei, precum şi echipamentele necesare bunei desfăşurări a activităţii.

Igienizarea pardoselii, geamurilor, bucătăriei, toaletelor şi a altor obiecte sanitare reprezintă cartea de vizită a oricărui brand care se respectă. Curăţenie se face după fiecare client în parte, iar în cazul restaurantelor, toaletele se vor curăţa la un interval stabilit în funcţie şi de fluxul de clienţi. Dezinfectarea corectă a obiectelor sanitare cu siguranţă va determina clienţii să revină cu încredere în restaurant sau hotel.

Ce obiecte şi produse de curăţenie ai nevoie?

Detergenţi profesionali

O să încep cu gama de detergenţi profesionali special creaţi pentru cei care activează în domeniul HO-RE-CA! În acest segment intră:

  • dezinfectanţi pentru vasele de toaletă şi chiuvete. Dezinfectarea acestor obiecte sanitare este foarte importantă, mai ales că aici se adună cei mai mulţi microbi şi cele mai multe bacterii.
  • dezinfectanţi pentru pardoseli și detergenţii de întreţinere pentru pardoseli – ideali pentru a îndepărta murdăria, pentru a oferi strălucire şi un aspect cât mai plăcut.
  • soluţiile pentru îndepărtarea depunerilor de calcar – indicate pentru suprafeţe ceramice, gresie, granit, dar şi pe obiectele sanitare din inox. Aceste soluţii curăţă eficient orice urmă de calcar, lăsând suprafeţele curate şi strălucitoare.
  • soluţii pentru îndepărtat rugina – aceasta apare mai ales în jurul robineţilor.
  • soluţii antimucegai – din cauza umidităţii există riscul ca să-şi facă apariţia mucegaiul. Pentru a evita astfel de situaţii este recomandat să aveţi şi o astfel de soluţie inclus în kit-ul de curăţenie.
  • produse pentru curăţat geamuri şi oglinzi. Până la urmă rolul geamului este de a vedea prin el şi a oglinzii de a ne reflecta imaginea. Sigur nu vrem ca aceste obiecte să fie murdare şi lipsite de strălucire.
  • cremă de curăţat cu microparticule – pentru a oferi strălucire tuturor suprafeţelor
  • soluție pentru curățarea mobilei și a suprafețelor din lemn.

Produse pentru menaj

Cum putem face curat fără ustensilele necesare sau echipamente de protecţie? Din această categorie nu ar trebui să lipsească mopul, găleata, mătura, lavetele, bureţii de curăţat vase, bureţeii din sârmă, lavetele din microfibră, pulverizatoarele de soluţii, sacii menajeri şi mănuşile menajere.

Folosirea mănuşilor este foarte importantă pentru a evita ca pielea să intre în contact cu substanţele chimice şi pentru a o proteja de eventualele iritaţii si arsuri.

Odorizanţi

Câteodată, indiferent cât de bine curăţăm un spaţiu, din cauza instalaţiilor sanitare, umidităţii dar şi a altor factori, ne confruntăm cu mirosuri neplăcute. Este valabil şi pentru hoteluri şi restaurante. De aceea odorizanţii nu ar trebui să lipsească din arsenalul pentru curăţenie.

  • odorizanţi pentru grupurile sanitare – pentru a elimina mirosurile nedorite şi pentru a oferii toaletei un miros proaspăt.
  • odorizant de cameră, pentru împrospătarea permanentă a aerului.

Alte obiecte de întreţinere

Când vine vorba de restaurante, în orice grup sanitar existenţa unui uscător de mâini, a unui dispencer pentru prosoape de hârtie, iar în fiecare toaletă un dispencer pentru hârtia igienică este foarte importantă.

Clienții au început să fie din ce în ce mai atenți la igienă și au pretenția ca fiecare local să le ofere standarul de calitate așteptat. Până la urmă un spațiu curat este un spațiu normal și demn de secolul XXI!

3 COMENTARII

  1. se stie! Daca am nimerit undeva unde nu era curat sau am dat peste mirosuri dubioase, clar nu am mai revenit acolo si am spus si altora sa nu se duca. Inteleg ca nu pot avea conditii de lux la preturi mici, dar indiferent de pret curatenia este obligatorie.

    • Asa este. Un spatiu poate fi mai modest dar curat. In schimb daca obiectele de lux sunt jegoase, atunci nu mai calc pe acolo si am grija sa afle si altii de experienta mea. Eventual le fac si o plangere…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.