Și dacă am un blog generalist ce?

25

Au fost multe discuții în care bloggerii generaliști au devenit paria internetului, iar eticheta a fost pusă de bloggerii de nișă. Este adevărat că nu există pădure fără uscăciuni și că în ultimul timp au răsărit blogurile ca ciupercile după ploaie, mai ales după ce unora le-a cam mirosit că pot câștiga un bănuț de acasă. Însă este loc pentru toată lumea, iar diferența între un blog de duzină și unul în care s-a investit timp și bani se vede! După ce ne dăm seama? Un blogger, chiar dacă publică articole plătite, oferă cititorului un conținut de calitate, informații relevante și articole scrise corect din punct de vedere gramatical. În plus are grijă și de aspectul general al blogului. Acesta trebuie să fie îngrijit, bine structurat și ușor de citit.

Să definim acum termenul de blog:

„Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.” Wikipedia


Inițial totul a pornit ca un jurnal, un jurnal online în care gândurile mele să prindă contur… treptat  totul s-a transformat într-un fel de revistă online. Îmi place mai mult să folosesc acest termen și cred că este și cel mai corect, ținând cont de diversitatea de teme abordate și modalitatea în care sunt scrise.  Da! Îmi place să spun că albinutamagica.ro este o revistă în care, printre zecile de reclame să îmi strecor și eu ideile, trăirile… Până la urmă mă simt onorată ca eu, un no name scriu ce simt într-o revistă în continuă dezvoltare.

Chiar dacă Albinuța este doar de un an pe domeniu (dar de 5 in online), aceasta a crescut ușor dar frumos, iar asta se datorează în primul rând vouă dragi cititori! Așa că nu pot decât să vă mulțumesc pentru fiecare vizită!

În acest an am observat că cel mai mare trafic îl au anumite advertoriale, sfaturi sau articole de nișă adresate unui anumit tip de public. Nu articolele în care scriu ce am visat azi-noapte, ce  mă frământă sau ce mă face fericită. Pe bună dreptate, pentru că nici pe mine nu mă interesează viața personală a cuiva. Evit să mă expun prea mult, iar dacă ofer anumite informații despre mine, acestea sunt segmentate astfel încât cei care citesc să nu-mi cunoască întreaga viață, dar să fiu găsită de persoane care au nevoie de mine. Cei care au curajul să se expună, bravo lor. Pe mine însă nu mă definește această caracteristică. În plus sunt citită de multe persoane care mă cunosc personal și nu mă încântă ideea de a le oferi pe tavă care-mi sunt punctele slabe, ca mai apoi să fiu lovită unde mă doare. Unele gânduri pe care le scriu rămân în draft sau sunt private. Autocenzura câteodată chiar este benefică!

În plus eu nu sunt doar editor la propria „revistă”. Sunt mamă, soție, femeie! Am un job și o familie, iar asta implică timp. Așa că este alegerea mea când și ce public.

Da, Albinuța este locul în care găsiți sfaturi și informații despre servicii  și produse din diverse domenii de activitate! După cum spune și definiția, unele publicații pot fi contra cost! Nu este un secret faptul că majoritatea bloggerilor scriu articole plătite. Și care e problema? Nu-ți place? Internetul este mare și ai libertatea să pleci când vrei de pe pagina mea. Însă atunci când te interesează  un anumit produs și nu știi ce să alegi, e posibil să ajungi iar pe la mine. Dacă informația am știut să o ambalez frumos și te-am convins să cumperi un produs, nu-i problema mea. Eu doar ți-am oferit niște informații pe care tu ești liber să le compari cu altele, iar mai apoi să alegi! Eu nu vând produse! Eu doar ofer informații! De obicei o problemă cu asta au alți bloggeri care sunt fermi convinși că au descoperit gaura la covrig și nu pot concepe faptul că în online e loc pentru toată lumea!

 

DISTRIBUIȚI

25 COMENTARII

  1. Bravo, am gandit de multe ori asa dar nu am scris-o niciodata tare si raspicat. Un blog e un spatiu personal si public pe el ce vreau. Concluzia este: ca e loc pentru toata lumea.

  2. Ca si tine, incerc sa ma expun cat mai putin ,chiar daca se intampla sa mai dau informatii despre mine. Cred ca cititorii sunt cei mai in masura sa iti spuna daca ce scrii este ceea ce au ei nevoie. Daca vin si vin pe blogul tau inseamna ca faci ce trebuie, prin urmare da-le incolo de reguli 🙂

    Mie mi-a placut blogul tau din prima, ti-am citit primul articol si mi-am dat seama ca rezonez cu tine, ca ma regasesc in ce scrii, ca ne potrivim in gandire. Pentru mine nu are importanta ca scrii despre sosete de exemplu, eu stiu ca nu imi voi pierde timpul citind articolul tau si voi reveni cu drag.

    • Multumesc mult pentru apreciere. Si tu ai un stil care imi este pe plac!
      Asa este, cititorul da verdictul. Dar cititorul poate fi si un alt blogger.
      Dar neah, stii cum e… nu suntem bancnote de 500 lei sa fim pe placul tuturor!

  3. Cine te-a suparat, Irina? Multi oameni rai pe lumea asta. Eu consider ca se vede continutul de calitate si de aici vine diferenta. Au aparut ca ciupercile dupa ploaie, dar nu fac mare branza pentru ca multi nici nu stiu sa scrie corect din punct de vedere gramatical!

  4. Așa, că bine zici! Și ce dacă e blog generalist? Omul e complex și e păcat să ne limităm doar la o nișă, așa am gândit și eu cu privire la blogul meu. Scriu ce simt și dacă unele colaborări se potrivesc cu felul meu de a fi și de a gândi, da, scriu și contra-cost, de ce nu? Personal nu îmi plac blogurile prea comerciale și nu vreau să am unul doar pentru bani. Îmi place felul cum scrii tu, se vede că nu o faci doar să „vinzi”, că tot ziceai de asta 🙂

  5. este foarte greu sa fii blogger generalist. Practic, trebuie sa te pricepi sau sa te documentezi in foarte multe domenii. Daca pe mine nu ma deranjeaza ca cineva scrie despre unghii cate 5 propozitii si pune 10 poze, pe acel cineva de ce l-ar interesa ce fac eu blogul meu. Sa stea fiecare in patratica lor! Sau le e cumva ciuda ca nu sunt asa des contactati pentru colaborari?

  6. Eu cred ca cel mai important este cum ai daca reusesti sa fii de folos relatand niste experiente. Chiar nu are importanta tipul blogului (eu am din ambele). Contează mai mult pasiunea cu care scrii, modul în care reusesti sa transmiți, cum rezonează ceilalți la ideile tale…

  7. Ai dreptate si stai linistita, ca o sa-ti citesc articolele, de cate ori am ocazia! E bine ca abordezi, mai multe subiecte si nu mergi pe o anumita nisa!

  8. Foarte bine punctat! Cui nu ii convine ce si cum scriu sa citeasca in alta parte. Doar eu stiu cat muncesc si ce costuri de intretinere presupune blogul meu. Asa ca nu vad de ce sa ma justific pentru faptul ca am si articole pentru care am fost platita sa le scriu. Important e sa fiu sincera in articolele mele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.