O schimbare în viaţa mea. Tu la ce ai renunţat azi?

5

A fost o perioadă în care nu obişnuiam să port deloc rochii. Mă îmbrăcam numai în pantalani şi tricou. Rareori purtam vreo cămaşă. Asta se întâmpla înainte de a deveni mamă. După ce am devenit mamă cred că pe undeva s-a activat şi latura sensibilă, eleganţa şi feminitatea.  Am început să îmi cumpăr din ce în ce mai multe rochii, în ciuda faptului că de cele mai multe ori simţeam nevoia de a adopta o ţinută ceva mai lejeră, mai ales după ce copilaşul meu a înţeles cam cum ar sta treaba cu „alergatul”.

Soluţia a venit de pe acest site unde am reuşi să găsesc tot ce am nevoie pentru a oferi noului meu statut de mamă un echilibru între nevoie şi dorinţă. Astfel, în dressingul meu au început să-şi facă loc din ce în ce mai multe rochii.

Am avut de unde alege! De la rochiţe sport, ideale pentru o plimbare prin parc la rochiţe elegante, ideale pentru o cină la restaurant. De la rochiţe casual perfecte pentru o plimbare la Mall la rochiţe office, ideale mai apoi pentru birou. Treptat am început să fac parte şi eu din categoria aceea de femei care nu au niciodată cu ce se îmbrăca, deşi au şifonierul plin. Mai mult decât atât. Treptat am început să am gusturi vestimentare din ce în ce mai îndrăzneţe, opusul stilului meu cuminte…

Poate că această metamorfoză nu se datorează doar faptului că acum sunt mamă ci şi faptului că am ajuns la un prag al vârstei, iar din acest motiv am simţit nevoia să fac ceva mai mult şi pentru mine.

Ştiu că multe femei după ce devin mame încep să se neglijeze punând copiii pe primul loc. Însă nu consider că viaţa de mamă este o competiţie între tine şi copil. Este adevărat că multe femei nu au posibilităţi materiale suficiente, iar atunci renunţă să îşi cumpere o haină nouă de dragul copilului. Însă aici intervine echilibrul din viaţa ta. Poate că perechea aceea nouă de pantofi pentru copii este frumoasă, dar ce te faci, dacă mai are încă 2 perechi de pantofi eleganţi, 3 de sandale, una de papuci şi încă 3 de pantofi spot? Peste 3 luni nu mai sunt bune şi atunci tu vei rămâne cu gândul la rochia la care ai renunţat pentru un pantof care îl va purta o singură dată. Nu eşti o mamă mai bună dacă renunţi la ce ai tu nevoie pentru acei pantofiori frumoşi dar de prisos! Nu eşti egoistă dacă eşti echilibrată. Din contră, dacă tu te simţi bine şi copilul se va simţi la fel. Nu trebuie să renunţi nici la nevoile tale nici la cele ale copilului. Găseşte un echilibru în funcţie de posibilităţile materiale din familia ta.

Însă, indiferent de situaţie de un lucru trebuie să ţii cont. Calitatea obiectelor vestimentare trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, indiferent de tendinţele fashon din acest an! Pentru că o haină de calitate va fi mereu la modă, mai ales dacă eşti fericită atunci când o porţi.

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. eu nu prea purtam rochii pana acum cativa ani, cand am primit una cadou si mi-am dat seama ca nimic nu se compara cu purtarea unei rochii lejere pe timp de vara, cand soarele ameninta sa arda tot. De atunci am inceput si eu sa ma uit dupa rochii. Prefer modelel casual sau chiar sport. Am doar 2 rochii elegante 😀

  2. Iar eu sunt la polul opus tie, nu am purtat si nu port pantaloni niciodata, nici macar de pijama, decat atunci cand sunt prin spitale si stiu ca sunt nevoita sa „dezbracati-va”. ( de obicei se cere partea de sus, nu toata ca mi-ar da de banuit :)) Nu cred ca doar am impresia ca imi arata toate formele neplacute, dar o si face. Deci, din punctul meu de vedere , DA rochiilor

  3. Eu ma imbrac foarte elegant inainte sa am copiii. Acum ma imbrac elegant doar cand mergem undeva si optez pentru tinute practice, comode. Anul acesta am decis sa schimb ceva si sa ma ocup mai mult de mine pentru ca am realizat ca a fost o greseala sa ma pun pe ultimul plan de fiecare data.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.