Avantajele jucăriilor din lemn!

8

Când vine vorba de jucării din lemn, gândul meu zboară de fiecare dată la Pinocchio. Știți voi, acea jucărie din lemn care a prins forma cunoscută de toți în mâinile tâmplarului Gepetto. O jucărie tare năzdrăvană și neastâmpărată aș putea spune… dacă nu mă credeți, citiți povestea! Dar până atunci să vorbim puțin despre jucarii din lemn pentru copii!

Lemnul este cel mai potrivit material pentru confecționarea jucăriilor. Fiind un material natural, rezistent și ușor de prelucrat acesta prezintă o serie de avantaje pe care nu le găsim la jucăriile confecționate din materiale sintetice.

Avantajele jucăriilor din lemn


Sunt sigure pentru sănătatea copilului

În primul rând, atunci când cumpărăm o jucărie, ne gândim la sănătatea copilului. Jucăriile din lemn sunt ecologice și nu prezintă riscul ca cel mic să dezvolte anumite alergii spre deosebire de jucăriile din pluș sau cele realizate din anumiți compuși plastici. Nici în privința vopselei nu trebuie să îți faci giji, pentru că jucăriile sunt vopsite doar cu vopseluri ecologice pe bază de apă.

Sunt rezistente

Dacă optezi pentru jucării din lemn, atunci trebuie să știi că acestea sunt mult mai rezistente decât alte jucării care se pot rupe sau sparge. În plus au o durată de viață mult mai lungă, așa că de aceste jucării se pot bucura și alți copii dacă alegi să le donezi sau alte generații de copii dacă dorești să le păstrezi. Eu am un scăunel de jucărie făcut de bunicul meu acum un sfert de veac, pe vremea când aveam vreo 5 anișori. De acel scăunel se bucură în prezent copilul meu, care îl foloseșe fie ca masă pentru figurine și mașinuțe, fie ca scăunel atunci când dorește să stea la măsuța lui.

Sunt ecologice

Lemnul fiind un material natural este foarte prietenos cu mediul înconjurător, deoarece este un material care poate fi reciclat. Spre deosebire de masele plastice care sunt toxice pentru copil și mediul înconjurător, lemnul nu afectează cu nimic ecosistemul. Ecosistemul este afectat doar de oamenii care taie pădurile fără să țină cont că la fiecare copac tăiat, trebuiesc alți 3 plantați și că nu orice copac trebuie tăiat.

Stimulează imaginația copilului

Ca mamă, mereu am preferat să aleg jucării din lemn pentru copii în detrimentul altor materiale datorită faptului că ajută la dezvoltarea caracterului și a imaginației. Spre deosebire de jucăriile pe baterii care la o simplă apăsare de buton face ce au fost programate să facă, o jucărie din lemn prindre viață doar când este utilizată de copil. Astfel, copilul își va pune mintea la contribuție pentru a inventa diferite activități creative.

Ziua Copilului se apropie cu pași rapizi, iar pe lângă plăcutele activități din program și timpul care urmează să îl petreceți împreună, vă doriți să îi oferiți și câteva cadouri. Chiar dacă cei mici au deja anumite dorințe, ideal ar fi să le oferiți și câteva jucării creative care să le stimuleze imaginația și să antreneze toți membrii familiei la distracție. Vă garantez, cei mici vor adora aceste activități creative. Jucăriile le alegeți și în funcție de vârsta copilului, dar sunt anumite tipuri de jucării care nu au o limită anume. Așa că bucurați-vă de copilărie și jucați-vă cât mai mult!

 

8 COMENTARII

    • Ha. ha! Am avut si eu un ou din ala din lemn vopsit rosu si cu niste frunzulize verzi pictate si puncticele albe. Cred ca pe undeva pe la tara inca mai e printr-o lada prin pod! :)))

  1. Pana n-au prins gustul gadgeturi-lor, dupa aceea cred ca nu prea ii mai intereseaza jucariile astea. De aceea este bine sa ii tii cat mai departe de aceste ispite, care pana la urma inevitabil, vor ajunge si in mainile lor. Societatea „te obliga „

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.