Se spune că ne naştem singuri, murim tot singuri.  Însă omul treptat descoperă că nu se poate descurca întotdeauna de unul singur. Prima lecţie o primeşte în familie. Pe măsură ce înaintează în vârstă primeşte noi sarcini, pe care pentru a le duce la bun sfârşit are nevoie de ajutor din partea celorlalţi membri. Asfel urcă încet dar sigur pe treapta evoluţiei.

Următoarea lecţie o primeşte în timpul şcolii. Aici învaţă să interacţioneze cu toţi colegii şi de ce nu? Să iasă în evidenţă. Însă pentru asta, iar are nevoie de ajutor. În primul rând din partea profesorilor, apoi a colegilor.

Unii aleg să practice diverse activităţi sportive. Acolo este clar că munca în echipă este cheia succesului. Dacă un singur membru dă greş, toată echipa are de suferit. Totul se dărâmă asemenea unui joc de domino.

Cât trăim, avem de înfruntat fel de fel de provocări. Însă pentru a le depăşi avem  nevoie să învăţăm cum să facem asta. Când vine vorba de locul de muncă, pentru a progresa şi a învăţa cum să fim cât mai eficienţi lucrând în echipă, putem participa la câte un team-building organizat de companie.

Orice companie care se respectă, organizează periodic câte un team building outdoor. Aceste este absolut necesar dacă se doreşte ca angajaţii să înveţe lucruri noi şi în acelaşi timp să se distreze. Astfel angajaţii se pot bucura de diferite activităţi în aer liber cum ar fi sărituri cu tiroliana, rafting, rapel, căţărare, canyoning, explorare peşteri, paintball, jocuri de supravieţuire, jocuri de orienare, trekkink-hiking, offroad, pendul, kayaking, activităţi cu corzi, activităţi structurate de echipă sau alte activităţi distractiv – educative şi proiecte speciale. Sună interesant, nu? Dar unde pot fi făcute toate aceste activităţi care ajută la întărirea spiritului de echipă al companiei?

Sursă foto: Pagina Facebook Vertical Adventure Romania

Mulţi obişnuiesc să îşi trimită angajaţii în afara ţării pentru schimb de experienţă sau pentru a se pregăti pentru noile proiecte. Însă România oferă multe locuri absolut minunate în care se poate organiza un team building.

Vă propun 5 zone din România ideale pentru un team building!

 

Valea Cernei


Făcând parte din Parcul Național Valea Cernei-Domogled, Valea Cernei oferă pe lângă peisajele absolut încântătoare multe posibităţi de distracţie. Aici aveţi posibilitatea de a explora numeroase peșteri formate în calcar precum şi versanţii abrupţi ai văilor. În acelaşi timp vă puteţi bucura de lacurile de acumulare şi  izvoare termale, folosite încă de pe vremea romanilor pentru efectul lor terapeutic.

Cheile Nerei


Cheile Nerei oferă un peisaj mirific. Acestea fac parte din Rezervația naturală “Cheile Nerei – Beușnița”. Izvorând din Munţii Banatului Nera străbate un defileu cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând pe o porţiune de 20 km cele mai lungi chei din ţara noastră. Aici vă puteţi bucura de peșteri, canioane,  lacuri și cascade absolut impresionante, precum şi de o vegetaţie luxuriantă în perioada de vară.

Văliug


Văliug este o staţiune așezată la poalele Munţilor Semenic. Situată la aproximativ 30 de km de Reșița, Văliug a devenit după anul 1990 o staţiune foarte apreciată datorită peisajelor încântătoare şi a lacului de acumulare Gozna. Este o zonă mai puţin explorată dar care merită foarte multă atenţie deoarece este o localitate cu potenţial de dezvoltare.

Munţii Semenicului


Munţii Semenicului oferă mult potenţial de distracţie. Este o zonă cu peisaje de vis,  culmi cu păduri bogate, poieni și lacuri numai bune de explorat. Dacă îţi place aventura, aici e locul ideal, mai ales dacă eşti un împătimit al sporturilor de iarnă. În această regiune se pot organiza întruniri în orice anotimp.

Clisura Dunării


Clisura Dunării este o regiune situată  între Moldova Nouă și Gura Văii. Cea mai pitorească porţiune este reprezentată de Cazanele Dunării. În această regiune simţi că ai ajuns în paradis. Poţi admira dealurile stâncoase, cu parcurile și rezervațiile naturale, cu pădurile seculare protejate cu soiuri de plante și păsări unice în lume, copaci și arbusti rari, colonii de lăstuni, precum şi frumuseţile oferite de Dunăre.

Avem o ţară minunată ce merită explorată! 

De

4 comentarii la „Unde poţi organiza un team building? 5 locuri din România perfecte pentru asta”
  1. Unde lucrez sau unde am lucrat nu s-au organizat astfel de activitati. Mi-ar fi placut sa particip la ele.

  2. spre rusinea mea, nu am vizitat niciunul din aceste locuri. Eu am vazut tara mai mult din poze. La Dunare sper sa ajung anul asta mai ales ca ma invita Lamiita pe la ea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.