Napoleon Hill, Autor de Cărți Motivaționale

0

Considerat părintele autorilor de cărți motivaționale, Napoleon Hill a inspirat scriitori renumiți ai zilelor noastre care au scris cărți din același domeniu. Pe parcursul a 20 de ani, el a studiat factorii care determină succesul, lăsând în urma sa un număr impresionant de cărți devenite bestseller, în toată lumea.

Cel de-al 11-lea principiu al filosofiei lui Napoleon Hill – Principiul Gândirii Exacte spune că orice persoană care dorește să aibă succes permanent, trebuie să învețe arta gândirii corecte. Gândirea precisă se bazează pe un raționament inductiv și pe raționamentul deductiv. Raționamentul inductiv se referă la situațiile în care elementele pe care să se bazeze decizia ta, nu sunt disponibile și acționezi asupra unor ipoteze sau a ceea ce presupui că sunt faptele. Raționamentul deductiv se referă la situațiile în care elementele pe care se bazează decizia ta, sunt disponibile. Apoi, trebuie să se separe realitatea de ficțiune, ipotezele de faptele reale.

Un fapt important este orice fapt care te va ajuta să-ți atingi scopul tău major în viață. Restul sunt fapte lipsite de importanță. Învață să faci diferența între informațiile importante și cele neimportante. Învață să faci diferența dintre fapte dovedite și ficțiune, emoții sau opinii. Și în final, va trebui să începi să gândești pentru tine. Nu permite niciunei persoane: prieteni, rude, experți din mass-media sau „oameni cu carte”, să gândească pentru tine. Ține minte că totul începe cu o idee, un gând. Dacă gândul este bazat pe un raționament fals sau o logică greșită, atunci și munca bazată pe acel gând, va fi greșită.

Nu este ușor să devii un om care gândește corect, dar este absolut esențial să înveți să gândești astfel. Cărțile care pot să te ghideze în devenirea ta sunt și cărțile lui Napoleon Hill. El s-a bazat pe Principiul Gândirii Exacte, un subiect despre care vorbește toată lumea, dar pe care nimeni nu îl aplică. El spunea că majoritatea deciziilor pe care le luăm sunt influențate de ceea ce dorim și simțim și nu pe informații precise.

În momentul în care trebuie să alegi între ceea ce îți place sau ceea ce știi că ar trebui să faci, de cele mai multe ori, alegi emoțiile. Dar de ce înving emoțiile, rațiunea? De ce nu câștigă și creierul câteodată? Adevărul este că nu prea te poți baza pe emoții în ceea ce privește deciziile. Spre exemplu, iubirea este cea mai minunată dintre toate emoțiile și în același timp, cea mai periculoasă. Iubirea probabil cauzează cele mai mari neînțelegeri în relațiile sociale decât toate celelalte emoții la un loc.

În ceea ce privește Principiul Gândirii Exacte, există două feluri de gândire: raționamentul și logica. Raționamentul inductiv se bazează pe fapte nedemonstrate și ipoteze. Raționamentul deductiv se bazează pe fapte acceptate drept dovedite. Celălalt fel de gândire este logica. Logica trage concluzii pe baza unor experiențe trecute. Acestea sunt cele trei moduri în care gândim noi. Raționamentul inductiv se bazează pe ipoteze și asumpții. Nu știi sigur faptele, dar le consideri adevărate sau false și te bazezi pe asumpțiile tale. Nu te bazezi pe fapte exacte și speri ca informația să fie corectă. Însă gândirea deductivă se bazează pe fapte dovedite sau considerate dovedite. Asta înseamnă că ai toate faptele în față și alegi ce să faci pe baza lor. Se consideră că așa gândesc majoritatea oamenilor, dar nu fac o treabă prea bună.

Gândirea corectă are doi pași:

  • separă informația corectă de ficțiune sau opinii și teorii. Acesta ar trebui să fie primul tău gând când descoperi o informație nouă.
  • împarte informația în două categorii: importantă și neimportantă.

O informație importantă este acea informație care te ajută la atingerea scopului tău. Majoritatea oamenilor își petrec timpul acumulând informații neimportante, care nu au nimic de-a face cu avansarea spre țelul lor, decât în acumularea de informație benefică. Aceștia sunt oamenii care sunt interesați de curiozități, bârfe, zvonuri și altele. Ei își petrec mult timp vorbind și gândindu-se la aceste lucruri, toate fiind informație neimportantă.

Fiecare dintre noi trebuie să elimine obiceiul de a justifica o decizie care s-a dovedit a fi greșită. Cei care gândesc corect nu fac asta. Ei își schimbă părerea foarte repede dacă se dovedește că era greșită. Dacă ești credul, oamenii vor profita de tine, nu vei învăța prea multe în viață, nu vei fi satisfăcut sau echilibrat. Ca să înveți să gândești corect, ai nevoie de niște reguli după care să te ghidezi.

De acum încolo ar trebui să începi să gândești pentru tine și să aplici câteva dintre aceste principii: să separi faptele dovedite de mituri și să separi faptele dovedite în Importante și Neimportante.

Totodată, pe lângă literatura motivațională, astrologia, care este o ştiinţă exactă, ce studiază modul în care mișcarea planetelor influenţează viața oamenilor, furnizează informații inportante pentru noi. Valeriu Pănoiu este unul dintre cei mai cunoscuți astrologi, numerologi, autori, formatori și redactori la multe reviste de profil din țara noastră. Cărțile sale acumulează informații prețioase asupra impactului numerelor în viața noastră și ne deschide interesul în astrologie.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.