Totul despre Internet Banking. 3 avantaje ale utilizării unui astfel de serviciu

21

Majoritatea dintre voi mai mult ca sigur aţi auzit de noţiunea de Internet Banking, acel serviciu care a reuşit să ne facă tuturor munca mai uşoară.


bt-internet-banking-3-avantaje

 

Internet banking – ce este


Internet Banking este un serviciu oferit de băncile din România, prin care utilizatorii serviciului au control deplin şi instant asupra contului. Prin intermediul acestui serviciu, utilizatorii au posibilitatea de a efectua diferite tranzacţii şi operaţiuni online chiar de acasă sau de oriunde au acces la internet prin intermediul unui dispozitiv conectat la internet (laptop, desktop, tabletă, smartphone).

 

Cum puteţi beneficia de un asemenea serviciu şi care sunt costurile


Pentru a vă putea bucura de un astfel de serviciu, va trebui în primul rând să mergeţi la sediul băncii unde aveţi deschis un cont curent şi să solicitaţi sa vi se deschidă un astfel de serviciu. Pentru asta aveţi nevoie bineînţeles de un cont curent deschis la banca respectivă.

Banca vă va oferi un cod unic de înregistrare şi o parolă pe care va trebui să o schimbaţi la prima logare pe platformă. Puteţi solicita un dispozitiv numit token care vă va genera la fiecare logare o nouă parolă. Sau puteţi opta prin generarea unei parole prin sms.

Pentru a accesa serviciul de internet banking trebuie să intraţi în aplicaţia de pe site-ul băncii respective şi să introduceţi datele de logare, apoi puteţi efectua ce operaţiuni sau tranzacţii bancare doriţi.

O bancă precum aceasta de aici vă va percepe o taxă infimă de doar 1 leu, în schimb aproape toate tranzacţiile sunt gratuite! Pentru a şti ce anume şi cu cât, întrebaţi la banca la care aveţi deschis contul care sunt comisioanele.

Eu folosesc serviciul de internet banking de mai bine de 5 ani şi pot spune că mi-a adus numai satisfacţii. O să vă prezint care sunt în viziunea mea principalele avantaje oferite de acest serviciu.

 

Care sunt principalele avantaje ale serviciului internet baking


Plăţi online – mai mult timp câştigat

În primul rând lipsa timpului m-a determinat să apelez la acest serviciu. Şi fără îndoială am salvat timp preţios datorită faptului că nu a trebuit să stau la cozi interminabile pentru a îmi plăti facturile. Imaginaţi-vă: electricitate, gaze, apă, telefonie (2 furnizori diferiţi), abonament la cablu etc… toate astea lună de lună îmi mâncau foarte mult timp. Acum cu doar câteva clik-uri, am plătit toate facturile, iar eu nu va trebui să strâng toate chitanţele drept dovadă ci să salvez undeva în computer sau să printez lunar extrasul de cont!

Mulţi dintre utilizatorii de internet s-au obişnuit cu ideea de a face cumpărături online şi de a le plăti tot online. Ei bine, dacă perechea aceea nouă de ghete pe care ai ochit-o de ceva timp este la reducere, atunci vei şti exact dacă mai ai suficienţi bani în cont pentru a o achiziţiona.

Monitorizarea permanentă a tranzacţiilor

Fie ca aveţi de încasat nişte bani sau doriţi să trimiteţi cuiva apropiat o sumă drept împrumut, prin intermediul aplicaţiei internet banking vă va fi mai uşor să monitorizaţi soldurile. Ştiu că mulţi dintre voi aşteptaţi cu nerăbdare ziua de salariu şi vă e greu să verificaţi zilnic la bancomat. Prin intermediul acestui serviciu, veţi şti oricând dacă aveţi sau nu bani în cont.

Mulţi dintre noi ne întrebăm oare pe ce am cheltuit aşa de mulţi bani. Plătind cu cardaul, o să constataţi pe extras că o mare parte din salariu se duce pe bunuri de larg consum (alimente, produse de îngrijire, haine). Prin intermediul aplicaţiei, vei şti mereu câţi bani ai cheltuit cu alimentele, hainele, utilităţile sau alte servicii.

Administrare uşoară

De exemplu, prin intermediul serviciului BT24 Internet Banking aveţi posibilitatea să efectuaţi următoarele operaţiuni:

  • puteţi deschide online conturi în lei sau valută
  • puteţi face plăţi în lei sau valută precum şi operaţiuni de schimb valutar
  • puteţi face plăţi programate în lei sau valută şi plăţi programate către bugetul de stat
  • puteţi verifica tranzacţii aflate în derulare
  • puteţi reseta online parola dacă autentificarea se face prin SMS
  • eşti informat cât timp mai ai până la deconectarea automată din aplicaţie din motive de securitate
  • afli rapid informaţii despre: conturi curente, cardurile bancare, depozite la termen, credite, tranzacţii, extrase de cont, etc Toate aceste informaţii pot fi exportate într-un fişier şi printate.
  • puteţi deschide sau închide depozite
  • aveţi posibilitatea de a personaliza conturile pentru a fi mai uşor de identificat (de exemplu: cont de salariu, depozit pentru copil)
  • aveţii posibilitatea de a salva şi personaliza plăţile lunare pentru a le găsi mai uşor în aplicaţie
  • puteţi primi sau trimite bani prin Wester Union
  • aveţi posibilitatea de a transfera fonduri către prieteni, rude sau alte persoane prin SMS şi email
  • posibilitatea de a achiziţiona online vigneta
  • posibilitatea de a îţi încărca rapid cartel telefonică
  • administrare a cardurilor: blocare (în caz de pierdere sau furt), deblocare, mărire limită de tranzacţionare
  • alte operaţiuni: activarea serviciul SMS Alert, verificare şi transferi puncte STAR sau cumpărare şi vânzare unităţi de fond BT ASSET MANAGEMENT, activare serviciu BT24 Mobile Banking

Mai multe detalii găsiţi aici!

Internet banking este sigur?


În primul rând când folosiţi un astfel de serviciu trebuie să fiţi foarte atent la adresa URL securizată oferită de bancă. Există atacuri de tip phishing, dar atâta timp cât veţi folosi doar serverul respectivei bănci, atunci riscul este înlăturat. Pentru a evita astfel de probleme intraţi manual pe site-ul aplicaţiei de internet banking şi aveţi grijă să verificaţi securitatea browserului şi adresa să fie corectă. Adresa trebuie să înceapă cu https://

Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că nu trebuie să memoraţi datele în calculator cu fişiere numite „parole” şi nici să nu le trimiţi pe email sau să i le comunicaţi unei persoane necunoscute care se dă drept un operator al respectivei bănci. Angajaţii băncilor nu vă vor cere niciodată parolele sau numele de utilizator!

În plus, este bine să folosiţi şi o licenţă antivirus pentru a vă proteja dispozitivele şi să nu descărcaţi niciodată în calculator programe suspecte! Totodată nu introduceţi datele pe link-uri primite prin adresa de e-mail chiar dacă mail-ul pare fi trimis de către bancă!

Dacă veţi respecta toate aceste reguli, atunci puteţi utiliza fără griji acest serviciu. Credeţi-mă pe cuvânt, o să vă uşureze considerabil munca fie că sunteţi persoană fizică sau juridică!

DISTRIBUIȚI

21 COMENTARII

  1. eu am descoperit internet banking-ul abia acum vreun an si sunt incantata de el. Pot sa verific mereu daca mi-au intrat banii, sa fac transferuri direct de acasa, mie mi se pare comod si accesibil la banca la care am cont eu.

  2. Am folosit internet banking la prima firma la care am lucrat in urma cu cativa ani. Cand m-am angajat la urmatoarea nimeni nu folosea IB, iar ordinele de plata se depuneau la ghiseu plus extrasele de cont luate de doua ori pe zi. Pierdere de timp enorma. Am explicat avantajele serviciului si am implementat in firma aceasta facilitate. Imi terminam treaba in 20 de minute.

  3. Cred ca folosesc internet banking de mai bine de 5 ani. La inceput am avut token la ing, plateam 4 lei pe luna, intre timp am renuntat la token si acum am varianta cu cod pe telefon moca. La Transilvania platesc 1-2 lei pe luna cred, dar nu prea imi place interfata, mi se pare mai comod la ING, dar daca am conturi la ambele, ce sa fac? sunt nevoita sa am si colo si colo. Nu mai vad viata fara internet banking, atat pe plan personal cat si la birou.

  4. Am ajuns sa-mi fac card la ei din intamplare si se pare ca am facut cea mai buna alegere. Mi-am activat si internet bankingul intr-un moment in care totul era gratuit si nu plateam nimic.
    Cea mai buna alegere aceasta. Acum platesc 1 leu si chiar nu este nici o problema pentru ca asa cum ai zis m-a salvat de la multe cozi si am platit multe chestii.
    Am si cateva imbunatatiri pe care mi-ar placea sa le aduca aplicatiei. Sa poti vedea in timp real ceea ce se intampla in contul tau si sa vezi cand, cum si de unde au venit banii in aceeasi zi si nu a doua zi!

  5. Cand e vorba de luat comisioane pe diferite tranzactii sunt foarte buni, de ex la Raiffeisen nu-ti ia niciun comision ca sa-ti faca card in valuta dar apoi cand faci prima operatie prin token descoperi ca mine ca au un comision de 40 de euro. Iti spui ca s-or fi totalizat mai multe in el si te lasi pagubas, dar la urmatoarea tranzactie comisionul este acelasi. Pai de banii astia te sui in avion si te duci personal sa platesti, cel putin in Europa. Am token de 10 ani si mi-a fost de multe ori de folos, dar am si platit anumite tranzactii cat nu faceau.

  6. Nu-mi pot imagina viata fara internet banking :D. Folosesc acest serviciu de vreo 5 sau 6 ani. Avand in vedere ca in oraselul in care locuiesc eu nu exista banca la care am eu cardul de debit, serviciul de internet banking chiar e o mana cereasca. Imi place la nebunie prezentul pe care il traim pentru faptul ca tehnologia ne face viata mai usoara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.