7 metode de epilare care au revoluţionat industria frumuseţii! Care este cea mai eficientă?

4

epilare-ipl

Trebuie să recunoaştem că părul nedorit de pe corp ne dă mereu bătăi de cap. Chiar dacă te epilezi regulat, el continuă să crească şi să te deranjeze în cele mai nepotrivite momente.

În plus părul dacă nu este epilat la timp îţi crează un disconfort fizic prin uşoare mâncărimi sau absoarbe transpiraţia şi împrăştie un miros nedorit chiar dacă te speli. Acesta este unul din principalele motive pentru care prefer să merg pe jos decât să folosesc mijloacele de transport în comun.

Nu ştiu alţii cât de mult ţin la acest aspect, dar consider că părul nedorit de pe corp pe lângă aspectul total inestetic este şi o problemă care ţine de igienă indiferent dacă vorbim de o femeie sau de un bărbat.

Ce e drept, poate pe la începutul omenirii, pilozitatea de pe corp avea un rol de protecţie, dar acum nu mai este necesar. De multe ori mă gândesc că părul este o anomalie a naturii, pentru că refuz a crede că omul se trage din maimuţă. Odată cu trecerea timpului omenirea a evoluat şi o dată cu ea şi tehnologia. Astfel pe piaţă există multe metode moderne de epilare!

 

Metode de epilare


 

Epilarea cu lama – este prima metodă utilizată încă din cele mai vechi timpuri. Este o metodă nedureroasă dar puţin cam ineficientă deoarece, părul se încăpăţânează să crească destul de repede, iar operaţiunea de eliminarea a părului trebuie repetată cam la 2-3 zile. Acest procedeu poate crea iritaţii şi poate afecta pielea. Dacă ai şi aluniţe, există riscul să le tai şi acest lucru poate cauza efecte negative asupra corpului.

Epilarea cu cremă – este o metodă nedureroasă, dar în timp poate deveni dăunătoare pentru piele. Fiind un proces chimic, crema trebuie aplicată cu mare atenţie şi testată de fiecare dată pe o porţiune mică de piele ca în cazul în care apare o alergie, să fie mai uşor de îndepărtat.

Epilarea cu zahăr – o metodă naturală şi foarte blândă cu pielea, doar că procesul de epilare trebuie executat cu mare grijă. Această metodă este sigură şi pentru persoanele care suferă de psoriazis sau au eczeme. Este mai puţin dureroasă decât epilarea cu ceară sau laser, dar nu la fel de eficientă.

Epiare cu ceară – este cea mai răspândită metodă modernă de epilare. Chiar dacă este puţin dureroasă, această metodă nu afectează pielea, iar părul nedorit va creşte mai rar. Pentru ca epilarea cu ceară să fie mai uşor de realizat şi mai puţin dureroasă recomand kiturile de epilat de la Total Pro Beauty!

Epilare cu un epilator clasic pe discuri – epilarea prin această metodă este destul de dureroasă, iar părul îşi va face apariţia în funcţie de fiecare individ în parte în 2 – 3 săptămâni. Fiind o metodă foarte ieftină, multe femei o aleg.

ipl

Epilare cu IPL (Intense Pulsed Light) – aceasta este cea mai eficientă metodă de epilare definitivă datorită raportului calitate preţ. Epilarea cu IPL sau fotoepilarea acţionează prin trimiterea de impulsuri luminoase de o anumită intensitate şi o anumită culoare asupra pielii. Prin acest proces, impulsul va fi absorbit de foliculul pilos care se va încălzi până la ardere, iar în cele din urmă va fi complet distrus.

Datorită preţului foarte accesibil un astfel de epilator poate fi utilizat chiar de tine acasă. Este mult mai puţin dureros spre deosebire de epilarea cu ceară, iar de părul nedori vei scăpa definitiv în mai multe şedinţe, în funcţie de grosimea firului de păr. Un epilator cu IPL este deja pe lista mea de cumpărături. Pe site-ul Total Pro Beauty am găsit cele mai bune preţuri pentru aparate de epilare definitivă!

Un produs care mi-a atras atenţia în mod special este aparatul pentru epilare definitivă Silkn Flash&Go Luxx, care poate fi achiziţionat la un preţ redus. Bazat pe tehnologia IPL sau HPL (Home Pulse Light) cu 120.000 de impulsuri, acesta este destinat cabinetelor de cosmetică ce oferă servicii de epilare definitivă, însă poate fi folosit cu succes şi acasă. Este un epilator portabil şi foarte uşor de folosit. Dispune de 5 trepte de reglare a impulsului luminous şi un senzor pentru pielea închisă sau bronzată. Este un produs care se mulează perfect nevoilor mele.

Epilare cu laser – această metodă face parte din noua tehnologie modernă de epilare. Este foarte apreciată deoarece garantează epilare definitivă. Marea majoritate a femeilor aleg să apeleze la saloanele de înfrumuseţare pentru a scăpa prin această metodă de părul nedorit fără riscuri. Această metodă este apreciată şi datorită faptului că este nedureroasă. Pentru a scăpa definitiv de părul nedorit, zonele care urmează a fi epilate trebuiesc supuse mai multor sesiuni până la obţinerea rezultatului dorit. Avantajul acestor aparate este că rezultatele se obţin mai rapid decât în cazul epilării cu IPL, dar şi costul unui astfel de aparat este foarte mare.

Indiferent de metoda aleasă, important este să avem grijă ca pilea noastră să fie mereu fină şi catifelată!

 

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.