20161113_174931

O mămică la început de drum are în cap milioane de întrebări. Chiar dacă instinctul matern se activează încă de când copilul a fost conceput, sfaturile persoanelor calificate şi ale celor cu mai multă experienţă sunt bine venite. Doar că nu e bine să ceri sfaturi oricui.

Cea mai mare problemă a tinerelor mame începe din momentul în care bebeluşul a împlinit 6 luni şi începe procesul de diversificare şi continuă până în adolescenţă. Ce combinaţii să îi ofere, ce gusturi noi să încerce, cum să îi ofere copilului hrană sănătoasă şi să acopere în acelaşi timp toţi nutrienţii de care are nevoie orice copil.

Pentru ca multe din întrebările mele să îşi găsească răspuns am achiziţionat cartea  „Ce mănâncă un copil isteţ”, un ghid complet util oricărei mămici scris de Patrick Holford şi Fiona McDonald Joyce de la  Editura All.

Cartea conţine reţete uşor de făcut şi foarte apreciate de cei mici, sănătoase şi ideale pentru dezvoltarea optimă a copilului. Pe lângă reţete, întâlnim diverse sfaturi de nutriţie precum:

  • Hrănirea inteligentă la şcoală
  • Modul în care hrana contribuie la dezvoltarea creierului
  • Cum să asigurăm grăsimile esenţiale
  • Dietă cu un consum redus de zahăr şi indice glicemic scăzut
  • Creşterea aportului de minerale şi vitamine
  • Sfaturi privind produsele alimentare cu potenţial alergen şi cele care conţin ingrediente chimice

În plus cartea ne oferă şi un ghid pentru planificarea corectă a meselor, planificarea eficientă a cumpărăturilor, mâncatul în oraş şi cum să tratezi un copil mofturos şi să îl implici în pregătirea mâncării. Astfel, dacă ai un copil mai mare, poate reuşeşti să îl convingi să gătiţi împreună una din reţete. În acest fel satisfacţia va fi mult mai mare şi cu siguranţă va mânca din ce aţi preparat cu mare drag. Îl poţi învăţa de mic care este diferenţa dintre o hrană sănătoasă şi echilibrată şi una bazată pe alimente dăunătoare orgaismului.

Hrana sănătoasă este absolut necesară pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, pentru a stimula capacitatea intelectuală şi a mări performanţele şcolare ale celui mic.

Autorii celor două cărţi sunt oameni cu experienţă în nutriţie.

Patrick Holford este cunoscut pentru bestseller-ul „Cartea nutriţiei optime”, care a fost vândută în peste un milion de exemplare în 30 de ţări. În plus, este fondatorul Institutului pentru Nutriţie Optimă, dar şi preşedinte al instituţiei filantropice „Food for the Brain”.

Fiona McDonald Joyce este nutriţionist şi consultant în prepararea hranei, specializată în realizarea unor reţete sănătoase dar cu un gust bun.

Multe probleme de sănătate survin din cauza unei alimentaţii incorecte şi deficitare. De aceea un ghid complet şi pe înţelesul tuturor îi este util oricărei mămici.

Cartea „Ce mănâncă un copil isteţ” poate fi cumpărată de aici!

 

De

22 de comentarii la „Recenzie carte: „Ce mănâncă un copil isteţ” de la Editura All”
    1. Cred ca stiu de care zici, dar din pacate nu o aveau pe stoc atunci cand am facut comanda. Initial pe aia o doream.

  1. Eu nu am copii, insa totusi mi se pare o carte foarte interesanta, chiar si pentru adulti. Retetele pentru copii sunt rapide si mai sanatoase, iar eu ma inspir din ele pentru masa noastra. 🙂

  2. Este exact ceea ce am eu nevoie in momentul de fata pentru ca fetita a inceput scoala si alimentatia ei trebuie modificata.

    1. Imi place ca prezinta idei simple si combinatii perfecte pentru copii de care nu stiam. Partea frumoasa este ca un copil mic nu poate manca orice mananca un adult, dar un adult poate manca ce mananca un copil. 😀

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.