Maşina ta de spălat are nevoie de resuscitare? Aici găseşti soluţia!

8

reparatii masini spalat

Factori care duc la deteriorarea maşinii de spălat


Apa dură este cel mai mare duşman al maşinilor de spălat. Depuneile de calcar, în timp, afectează componentele acesteia, iar în final maşina nu va mai funcţiona. Marea majoritate a oamenilor omit să folosească produse anti-calcar. În unele zone din ţară, deoarece apa este foarte dură, nici produsele anti calcar nu reuşesc să facă faţă. Un alt factor care duce la depunerea mai rapidă a calcarului este spălarea doar cu apă rece. Mulţi preferă să folosească numai acel ciclu de spălare de frică să nu deterioreze ţesăturile dar şi din dorinţa de a consuma mai puţin curent. În astfel de cazuri trebuie să îi acordăm mai multă atenţie maşinii. Pentru a evita depunerile de calcar,  specialiştii ne sfătuiesc ca la absolut fiecare spălare să folosim produse anti-calcar, iar măcar o dată pe săptămână să efectuăm o spălare în gol cu oţet la o temperatură ridicată.

Alte probleme care grăbesc stricarea maşinii de spălat este legată de utilizarea incorectă a acesteia. Supraîncărcarea cu rufe sau detergent, alimentarea cu energie electrică de la o priză fără împământare sau de la o instalaţie electrică veche şi predispusă la căderi de tensiune duc la deteriorarea componentelor electrice din interiorul maşinii. Nici încărcarea maşinii cu o cantitate mică de rufe nu este eficientă deoarece creşte gradul de uzură prin utilizarea mai multor cicluri de spălare. După sortare, de ce să spăl jumătate din cantitatea de rufe, dacă încap toate fără a suprasolicita maşina? Astfel, fac economie şi de detergent şi energie electrică. Maşina se poate strica şi dacă din greşeală ajung în cuvă sârme atunci când speli salopetele de servici sau bluze cu fermuaul desfăcut. Acestea se pot agăţa în cuva maşinii şi distrug atât maşina cât şi hainele din interior.

Nerespectarea instrucţiunilor din manual, dar şi gradul de uzură vor face mai devreme sau mai târziu să apelezi la serviciile unui service masini de spalat.

Maşina de spălat s-a stricat. Ce e de făcut?


Maşina de spălat nu este un aparat care poate fi reparat de oricine şi în orice condiţii. Cel mai bine este să o laşi pe mâna specialiştilor. Dacă spre exemplu eşti în căutare de reparatii masini de spalat Bucuresti, atunci poţi apela cu încredere la MasterService, o echipă de profesionişti care oferă seriozitate şi repară la domiciliu sau în service orice tip de maşină de spălat. Au peste 10 ani de experienţă şi peste 3000 de clienţi mulţumiţi anual.

Este absolut necesar să ceri ajutorul unui specialist dacă maşina ta de spălat se confruntă cu următoarele probleme:

  • nu trage sau nu elimină apă,
  • procesul de centrifugare nu funcţionează,
  • se opreşte brusc,
  • face mult zgomot sau o ia la plimbare prin baie,
  • observi probleme la sistemul de scurgere (rişti inundarea încăperii),
  • maşina de spălat nu mai încălzeşte apa (se observă prin geam),
  • timpul de folosire al unui program de spălare este mai mare decât în mod normal,
  • probleme legate de afişaj, etc

Specialiştii vor fi exact care este problema maşinii şi ce piesă are nevoie de înlocuire. Astfel vei reuşi să ii prelungeşti viaţa şi să economiseşti nişte bani, deoarece o maşină de spălat nouă reprezintă o cheltuială destul de mare.

 


Sursă foto: Pinterest 

DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Ehe, pe când locuiam în Bucureşti au venit trei meşteri cu înalte recomandări să-mi repare maşina de spălat. Până n-am luat personal manualul la conspectat şi am pierdut juma de zi nu a vrut să se lase înduplecată. 🙂
    Dar cred că cei de care vorbeşti sunt mai pricepuţi, că altfel n-ai scrie despre ei.

  2. Orice aparat electrocasnic daca se strica si nu costa mult il repar bineinteles la un specialist dar daca costa prea mult prefer sa-l inlocuiesc.

  3. Mie mi s-a stricat masina luna trecuta
    Pana sa apuc eu sa chem pe cineva sa o repare, maica-mea ne-a facut surpriza sa ne cumpere una noua
    Am decis ca e mai bine sa o reparam totusi pe cea veche ca sa fie de rezerva 😉

    • La fel am procedat si cu frigiderul. Chiar daca aveam unul nou, l-am reparat si pe cel vechi. Sunt perioade in care un singur frigider nu face fata cantitatii de alimete. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.