Unde eşti copilărie?

11

Parcă a fost un vis. Un vis minunat ce am reuşit să îl memorez secundă cu secundă. Despre ce vis este vorba? – Despre copilărie!

Nu ştiu cum se face, dar anii nu m-au iertat. Cu ce le-am greşit nu ştiu? Ieri parcă eram o coplilă ce se bucura din plin de fiecare clipă, cu vise măreţe şi ideologii de viaţă. Visele şi ideologiile însă s-au spulberat treptat ce cruda realitate şi-a arătat adevărata faţă. Am realizat că trebuie să lupt pentru tot ce îmi doresc şi să mă zbat dacă vreau să trăiesc aşa cum îmi doresc. Am văzut şi altă parte a vieţii, cea în care rozul devine gri, că pe neaşteptate vremea bună dispare, iar furtuna spulberă tot, fără să cruţe nimic. Dar am văzut şi că după ploaie, soarele apare să ne lumineze calea şi să ne dezmierde cu razele lui calde.

Prea multe jucării nu aveam. Tânjeam ca orice copil la ce vedeam prin vitrine şi îmi spuneam că atunci când voi creşte voi acea tot ce îmi doresc. Chiar dacă aveam anumite lipsuri, mă bucur enorm că am făcut parte din acea generaţie. Distracţia mea era afară – alături de prieteni. Jocurile copilăriei au rămas şi acum vii în mintea şi în sufletul meu. Nu am reuşit să mă ataşez de lucruri materiale, aşa că nici una din jucăriile mele din trecut nu merită nominalizată. Chiar dacă erau puţine şi aveam grijă de ele, nu au reuşit să-mi învie în minte amintiri care să mă lege de trecut. Am crescut la bunici la ţară, iar distracţia mea de multe ori era la groapa cu nisip. Mă jucam fără restricţii construind din nisip castelul visurilor mele. Găteam din praf de cărămidă sau noroi şi apă „cozonaci” în tingiri din capace de bere şi le coceam la soare. Apoi i le serveam bunicului pe tipsii de frunze de pătlagină. Bunicul îmi făcea jocul şi îmi lăuda „talentul” spunându-mi că sunt Irina – Gospodina! La grădiniţă împleteam cozonaci din plastilină sau dădeam viaţă unor fiinţe extraordinare ce se metamorfozau la fiecare atingere a mea, devenind din ce în ce mai frumoase. Pictam. Pictatul mă relaxa. Chiar dacă nu eram un talent adevărat, desenele mele îmi reflectau adevărata personalitate.

În copilărie nu ştiam de griji. Mă bucuram de lucruri mărunte şi îmi doream să cresc. Acesta e singurul meu regret – că nu am ştiut să mă bucur din plin de copilărie. Îmi doream să mă maturizez fără să înţeleg ce presupune acest lucru.

20160620_173405

Nici nu ştiu când am crescut. Nu ştiu când am devenit femeie şi am uitat să fiu copil. Nici nu ştiu de ce am uitat, pentru că sufletul meu încă e tânăr. Îmi privesc băieţelul cum creşte şi parcă trăiesc un frumos vis. Acum eu sunt mamă. Am primit o nouă şansă de la viaţă – şansa de a îmi retrăi copilăria prin intermediul lui. Fac tot posibilul să îi ofer lucruri la care eu doar visam, dar constat cu bucurie că el se bucură tot de lucrurile simple. Că preferă jucării care îi stimulează imaginaţia sau că îi plac jocurile copilăriei mele. Mă bucur că nu e fascinat de tabletă, laptop, telefon sau toate desenele animate ce îi fac pe copii să uite de frumuseţile naturii.

Mă bucur că atunci când mergem la ţară preferă să se joace la fel ca mine în grămăjoara de nisip. Acum eu sunt cea care trebuie să admire şi să se bucure de „preparatele” copilului meu. Acum eu sunt cea care joacă rolul bunicului, doar că noroiul şi praful de cărămidă au fost înlocuite de nisip kinetic de diferite culori.

Nisipul Kinetic este un nisip de jucărie ideal pentru a stimula imaginaţia oricărui copil. Acesta  nu se usucă, nu se risipeşte, nu se lipeşte de mâini şi nici nu murdăreşte. Este un produs 100% sigur, non-toxicşi cu efect microbian. Acesta se poate dezinfecta şi nu prezintă nici un risc pentru copilul tău. Este ideal chiar şi pentru copiii care au dezvoltat diverse alergii deoarece nu conţine caseină şi gluten. Este refolosibil şi nu se usucă niciodată.

Nisipul kinetic este o jucărie educativă, destinată atât băieţeilor cât şi fetiţelor, ideale pentru orice vârstă. Te poţi juca chiar şi tu împreună cu  puiul tău. Nu este o jucărie scumpă, dar este una de durată.

Nisipul Kinetic este un nisip magic, desprins parcă din basmele cu prinţi şi prinţese, care mai mult ca sigur va dezvolta imaginaţia oricărui copil, deoarece poate construi aproape orice, fie cu ajutorul formelor, fie direct cu mâinile. Iar dacă şi tu i te vei alătura, împreună puteţi remodela lumea!

DISTRIBUIȚI

11 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.