Gravarea laser – tehnologia viitorului

0

laser-engraving-index-herobanner01

Gravarea laser este un procedeu de personalizare ce constă în inscripţionarea obiectelor din metal, lemn, plastic, cauciuc, granit, marmură, sticlă, piele, hârtie etc cu ajutorul laserului.  Funcţionează prin intermediul tehnicii avansate de trimitere a unui fascicul de lumină direct către materialul ce urmează a fi inscripţionat. Astfel,  raza laser ce se va focaliza pe suprafaţa  respectivă şi se va deplasa urmând modelul realizat cu ajutorul unui program special instalat pe computer.

Gravarea se realizează cu ajutorul unui echipament gravator laser CO2.

Prin intermediul acestei tehnici, puteţi realiza diverse obiecte unicat sau de serie cu detalii foarte fine, personalizând medalii şi trofee, bănuţi metalici, cadouri, invitaţii nuntă/botez, sigle de firmă, ştampile, etichete, ecusoane, brelocuri, agende, pixuri sau alte materiale publicitare ce cu siguranţă vor lăsa întotdeauna o bună impresie. Aceasta tehnică este folosită inclusiv la placarea plăcilor funerare.

Profunzimea gravurii diferă de la un material la altul. Parametrii pot fi reglaţi astfel încât să obţineţi o gravare superficială, dar se poate opta şi pentru  o gravare în profunzime care variază între 0,01 şi 3 mm. Acest procedeu garantează rezistenţă în timp, profesionalism şi calitate, obiectelor personalizate.

Dacă sunteţi în căutarea unui echipament de gravare laser eficient, trebuie să ţineţi cont de suprafaţa de lucru ce poate fi gravată cu ajutorul lui, de puterea tubului laser, de standardele de transmitere a datelor, dar şi de funcţiile şi caracteristicile tehnice ale fiecărui echipament în parte.

Câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont atunci când doriţi să achiziţionaţi pentru compania dumneavoastră un astfel de dispozitiv sunt:

  • fiabilitatea echipamentului
  • tubul laser cu CO2 sigur şi stabil – laserul cu CO2 reprezintă componenta critică a unui gravor laser. Stabilitatea este foarte importantă pentru ca modelul gravat să fie urmat cu precizie.
  • autofocalizare – permite înlăturarea posibilităţii unei erori umane atunci când se realzează o lucrare.
  • suprafaţa de lucru – aceasta trebuie să permită realizarea de lucrări pe materiale de diferite dimensiuni. Un gravor cu uşi pe ambele părţi (faţă/spate) va permite de exemplu şi executarea lucrărilor extrem de lungi.resize
  • posibilitatea de a realize lucrări pe anumite tipuri de material
  • modul de lumină care să faciliteze vizibilitatea oricărui detaliu din gravură
  • panoul de control uşor de folosit – dacă aparatul este dotat cu un afişaj grafic şi alfanumeric ce vă permite să modificaţi parametri laserului, să setaţi numărul de copii, să stabiliţi ordinea de executare a lucrărilor, să ştergeţi lucrări din listă sau să realizaţi diferite operaţiuni necesare în finalizarea lucrării, atunci cu siguranţă veţi îmbina utilul cu plăcutul.
  • întreţinerea echipamentului uşoară
  • timp redus de execuţie a lucrării – trăim în secolul vitezei, de aceea timpul este foarte important în realizarea unei lucrări.
  • consumul redus de energie
  • garanţia oferită

Cu siguranţă un astfel de dispozitiv vă va ajuta să prosperaţi, deoarece obiectele personalizate sunt la mare căutare în orice sezon.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.