Criterii importante în alegerea unui aspirator eficient

2

Aspiratorul este unul din cele mai importante aparate electrocasnice din locuinţă. Fără ajutorul lui, curăţenia ar fi superficială deoarece mătura clasică, mai mult împrăştie praful decât îl strange. O curăţenie superficială, ne poate aduce grave probleme de sănătate, de aceea este important să avem în locuinţă un aspirator de calitate.

Întotdeauna mi-a plăcut ca în casă totul să strălucească de curăţenie, dar de când am devenit mămică, am început să acord o importanţă şi mai mare acestui aspect. Până la urmă sănătatea noastră este cea mai importantă.

Înainte ca băieţelul meu să vină pe lume mi se părea ciudat când le auzeam pe prietenele mele deja mămici că folosesc zilnic aspiratorul. Consideram că exagerează, dar am înţeles importanţa acetuia, abia atunci când în viaţa noastră a apărut copilaşul.

De când s-a născut băiatul, aspir zilnic. Ba chiar am ajuns să aspir de două sau mai multe ori pe zi, mai ales de când cel mic a început să descopere lumea şi să împrăştie prin locuinţă firimituri de biscuiţi, şerveţele rupte sau varsă ghiveciul cu pământ de flori, recipientul cu făină, zahăr sau ce îi mai pică prin mână şi odată ce a luat contact cu podeaua nu mai poate fi utilizat.

Datorită faptului că această activitate de multe ori devine foarte solicitantă, am optat pentru un aspirator vertical, ideal pentru suprafeţe mai mici de aspirat, practic, uşor de utilizat, compact şi simplu de depozitat ca acestea de aici.

FC6402_01-D1P-global-001

Care sunt criteriile de care trebuie ţinut cont în achiziţionarea unui aspirator vertical:

Puterea de aspirare

Puterea de aspirare este un criteriu extrem de important în alegerea unui aspirator vertical eficient, mai ales dacă trebuie curăţată şi mizeria lăsată de un animăluţ de companie.

Noua generaţie de aspiratoare Philips se bazează pe tehnologia PowerCyclone, care oferă o bună curăţare dintr-o singură mişcare. Astfel economisiţi timp şi energie. Aerul intră rapid în PowerCyclone şi este accelerat prin trecerea curbată de aer, pentru a separa în mod eficient praful de aer.  Alegerea unui produs eficient ca cele de aici este foarte importantă deoarece vă scurtează considerabil timpul alocat curăţeniei, iar dumneavoastră vă puteţi bucura de mai multe momente pline de fericire alături de cei dragi.

Tipul de curăţare

Tipul de aspirare poate fi uscată  sau umedă. În funcţie de necesităţi puteţi opta pentru un aspirator care să cureţe eficient orice tip de suprafaţă doriţi.

Modalitatea de alimentare

Aspiratoarele verticale pot fi cu fir sau fără fir.

Majoritatea aspiratoarelor verticale sunt cu acumulator ceea ce le face mult mai uşor de manevrat. Datorită acestui avantaj, puteţi curăţa oriunde, chiar şi în cele mai ascunse colţuri ale încăperii, fără ca firul prea scurt să vă întrerupă activitatea sau lipsa unei prize să vă împiedice să folosiţi aparatul.

Acumulatorul unui astfel de aspirator are o durată de funcţionare de până la 40-50 minute, iar durata de încărcare variază între 5 – 16 ore, în funcţie de tipul bateriei.

Capul de aspirare

Acesta este foarte important în eficientizarea procesului de aspirare. Recomand capul de aspirare turbo TriActive, ideal pentru curăţarea în adâncime a covoarelor şi eliminarea părului de animale.

Compartimentul pentru praf

Compartimentul pentru colectare a mizeriei trebuie să fie uşor de golit şi curăţat. Faţă de sacii clasici, curăţarea recipientului se face rapid şi igienic. Eu prefer să elimin murdăria după fiecare utilizare, chiar dacă mai există spaţiu în recipientul pentru colectare a prafului.

Dimensiunea compartimentului trebuie să fie suficient de mare cât să asigure colectarea mizeriei dint-un singur ciclu de aspirare.

Spaţiul de depozitare şi greutatea

Aspiratoarele verticale sunt ideale pentru locuinţele mici cu spaţiu de depozitare redus. Greutatea unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 3 kg, ceea ce îl face foarte uşor de manevrat! Astfel puteţi aspira cu uşurinţă de la suprafeţe dure precum parchetul, gresia, marmura, până la suprafeţe moi precum covoarele, canapeaua, salteaua etc.

Consumul de energie electrică

Dacă sunteţi ecologişti convinşi, o să consideraţi consumul de energie un criteriu foarte important în alegerea unui aspirator. Aspiratoarele Philips au trecut de mult acest test. Mai mult, acestea deţin certificatul „Eco passport” din cadrul programului EcoVision ce susţine intens protecţia mediului înconjurător şi drepturile omului.

Nivelul de zgomot

În ultimii ani, am observat că pe piaţă au apărut aspiratoare cu un nivel de zgomot cât mai redus. Acest aspect este un adevărat avantaj, pentru că huruitul infernal al vechilor aspiratoare era foarte deranjant. Locuiesc la bloc şi ştiu de fiecare dată când vecina mea foloseşte aspiratorul, în schimb eu îl pot folosi fără probleme, chiar şi atunci când copilaşul meu doarme. Nivelul de zgomot al acestor tipuri de aspiratoare este de aproximativ 80 dB.

Garanţia

O dată cu evoluţia tehnologică, garanţia a devenit un criteriu foarte important în alegerea aparatelor electronice şi electrocasnice. Garanţia unui aspirator vertical este de 24 luni.

2 COMENTARII

  1. Sunt de acord cu tine! Si eu prefer aspiratoarele fara sac pentru ca sunt mult mai eficiente si mai putin daunatoare in cazul alergiilor, de care sufera membrii familiei mele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.