Româncele au Farmec… de poveste!

0
Încă din cele mai vechi timpuri, româncele au reuşit să se impună prin simplitatea şi frumuseţea lor. Au reuşit să cucerească şi să frângă multe inimi aruncând asupra bărbaţilor din orice colţ al lumii o vrajă doar de ele ştiută.
În ciuda faptului că în ţara noastră româncele au ajuns celebre datorită frumuseţii lor, în mitologia românească nu am găsit nici un personaj semnificativ care să ateste acest lucru. Totuşi în basmele din folclorul autohton există personaje feminine descrise ca fiind extrem de frumoase. Ce e drept destul de puţine… se pare că bărbaţii noştri se temeau încă de pe atunci să vorbească despre frumuseţea româncelor ca nu care cumva să le piardă dacă le vor povesti şi altora despre ele! Cam posesivi, nu-i aşa?
În plus, o parte din bărbaţii români sunt foarte siguri pe ei, pe alocuri narcisişti. De ce? Pentru că şi lor le-a dat naştere o femeie frumoasă, iar “ce se naşte din pisică, şoareci mănâncă”. Se pare că această categorie de bărbaţi îşi cunosc foarte bine originile şi se mândresc cu asta!
Ce le-aş sugera eu? Să breveteze frumuseţea româncelor ca brand naţional! Aşa… ca să crească “pipota” în ei când spun că sunt căsătoriţi cu o româncă sau sunt născuţi de una.
Totuşi, oare de ce sunt româncele frumoase?
Să fie de vină clima, relieful, aerul, alimentaţia, optimismul, natura sau binecuvântarea lui Dumnezeu?
Oricare ar fi explicaţia, tot o enigmă rămâne. O enigma pe care diverşi bărbaţi din întreaga lume au încercat să o descifreze, dar fără sorţi de izbândă, deoarece secretul frumuseţii este cu grijă păstrat încă din cele mai vechi timpuri.
Revenind la mitologie, probabil toţi aţi citit basmele şi legendele populare. Făcând ordine prin bibliotecă, am găsit cartea mea veche de poveşti din care tatăl meu îmi citea înainte de culcare câte o poveste. Mi-am aruncat privirea fugitiv printre paginile îngălbenite de trecerea anilor şi mi-a ieşit în cale fix “Muma Pădurii”.
Conform mitologiei româneşti, “Muma Pădurii” era un personaj feminin negativ, asociat cu o vrăjitoare urâtă şi cu puteri malefice.
Mi-am pus întrebarea de ce ar exista un astfel de personaj printre atâţia Feţi Frumoşi, fete de împărat, Ilene Cosânzene… oare a fost creat doar din nevoia de a speria un copil ca să asculte şi să meargă la culcare sau chiar există cu adevărat? Ei bine, în ziua de azi această strategie nu prea mai ţine, ar trebui inventat alt personaj, probabil unul care devorează tablete şi “smartfoane”.
Revenind la personajul nostru, dacă a existat cu adevărat, eu i-aş fi recomandat din toată inima produsele de la Farmec. Probabil hidoşenia, cuibărită în vizuina ei din pădure nu a auzit de acest brand românesc. Marginalizată a început să-şi verse frustrările blestemând pe toţi cei care le ieşeau în cale. Comportamentul ei malefic şi ieşit din comun este ca o reacţie la adresa oamenilor care o întâlnesc şi o privesc. Nici măcar o oglindă nu are pentru ca să-i reflecte imaginea şi să îi arate că reacţia oamenilor e justificată. Nu a fost nimeni suficient de generos cu ea pentru ca să-i dezvăluie care este secretul frumuseţii. Dacă l-ar afla, vrăjitoarea cea rea se va transforma în zâna
cea bună!
Păcat că până acum nu i-a vorbit nimeni de noua tehnologie, pentru ca să-şi folosească bagheta magică spre a se informa corect despre întraga gamă de produse Farmec, să dea like paginii lor de Facebook şi să se aboneze la canalul lor de Youtube!
Totuşi, luând în calcul puterile ei magice mi-ar fi cam greu să cred că nu a aflat aceste detalii până acum. De aceea încep să cred că Muma asta a pădurii din poveşti e de fapt o zână undercover, foarte frumoasă şi care îl aşteaptă singură în pădure pe Făt Frumos. Iar pentru ca să nu fie răpită din cauza frumuseţii ei se ascunde în spatele unui chip hidos! Ce mă face să cred asta? O româncă frumoasă poat fi recunoscută oriunde, chiar şi în spatele unei măşti!
Ce-i recomand eu în mod special? Pentru a evita tenul brăzdat de riduri, crema antirid revitalizantă SPF 10 ar fi cea mai potrivită în acest sens. Îi recomand şi o cremă fermitate contur ochi şi buze o cremă ideală pentru persoanele cu un ten sensibil expus mereu schimbărilor climaterice. Datorită uleiului organic din Flori de Mac, tenul va fi protejat de stresul cotidian. În plus uleiul din flori de mac are şi efect calmant şi de protecţie a pielii în cazul alergiilor cutanate. Este indicat în cazul în care tenul este deshidratat şi expus factorilor de mediu. Lasă pielea catifelată şi plăcută la atingere şi previne deshidratarea, iritaţiile, apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii.
Să vă mai spun un secret? Dacă “Frumoasa din pădurea adormită” ar fi româncă, sigur ar folosi Gerovital Plant!
Revenind la întrebarea: „Oare de ce sunt româncele frumoase?” cred că am rezolvat enigma. Oare să fie Farmec răspunsul? Eu cred că DA!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring  2016 – Proba 4!
Scopul lui e de a vă descreţi frunţile, de a vă
smulge un zâmbet şi de a vă convinge că brandurile româneşti merită promovate. Acest exerciţiu ajută la lupta pentru combaterea ridurilor. Feciorului meu
i-au plăcut cele scrise, sper că şi vouă… Enjoy!

 

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.