Un ajutor pentru amenajarea camerei copilului.

0
Decorarea unei locuințe este momentul mult așteptat de orice persoana care își renovează locuința. Însă alegerea elementelor decorative nu este o sarcină chiar atât de ușoară precum pare la prima vedere. Trebuie să îmbini perfect utilul cu plăcutul, să discuți cu toți membrii din familie și să faci o analiză atât asupra personalității tale cât și a celor din familie. Pentru că sunt persoane nestatornice care ce azi adoră, mâine detestă. Când vine vorba dedecorațiuni interioare, pentru mine este important să existe o combinaţie între clasic şi modern. Înă aceasta nu este totul.
La o analiză amănunţită, realizez că alegerea modelelor şi culorilor nu este chiar aşa de simplă cum pare. În momentul în care dorim să redecorăm locuinţa trebuie să ţinem cont pe lângă preferinţele noastre, de mai multe aspecte precum: dimensiunea camerelor, poziţia uşilor şi a ferestrelor, felul în care lumina pătrunde în cameră, mobila pe care dorim să o păstrăm, combinaţia cromatică alcătuită astfel încât culorile alese să nu obosească ochii. Echilibrul astfel creat face din casă – acasă şi mă ajută să mă relaxez.
De multe ori mă gândesc ce bine mi-ar prinde o baghetă magică pentru a modifica şi redecora spaţiul locativ după placul inimii imediat şi fără bătăi de cap…
Dacă pentru noi adultii am decis cam cum ar trebui să stea treaba cu karma și feng-shui-ul, când vine vorba de camera copilului lucrurile nu mai sunt atât de simple,  mai ales atunci cânt trebuie să vă încadrați într-un anumit buget. În primul rând, țineți cont de calitatea și utilitatea celor cumpărate și neapărat de preferințele copilului. El va locui acolo, nu tu. Dacă ai o preferință, atunci o pui în practică la tine în cameră, chiar dacă e o copilărie.
Deja am observat care sunt preferinţele feciorului meu  aşa că aş opta ca pe jos să aşez un covoraș cu mașinuțe  pentru ca întreaga flotă auto să fie parcată unde trebuie. Deja „amenzile” pentru parcările neregulamentare de pe lângă pat le-am încasat eu, deh… el e mic, aşa că a trebuit să caut o soluţie şi pentru această mică problemă. Optez pentru covor deoarece puiul meu se joacă foarte mult timp pe jos, iar acesta este suficient de călduros, se curăţă uşor, iar preţul acestuia este foarte mic. În plus, arată minunat şi este mereu la modă.

Pereţii i-am vopsit în alb. Deşi îmi place tapetul, momentan nu îi văd rostul în camera copilului. Cu siguranţă ar suferi diverse modificări, aşa că îi las „planşa albă” pentru ca să-şi dezvolte imaginaţia artistică. Ei dar să nu credeţi că pereţii vor rămane chiar albi şi plictisitori. Ca să compensez lipsa de culoare, pe pereţi am aplicat niște stickere decorative cu animăluțe. Urmează unul cu Mickey Mouse. Imaginile sunt mult mai expresive datorită contrastului imaculat de pe fundal şi al culorilor vii din desene. Nuanţa albă de pe perete îi dă o notă în plus de luminozitate camerei, ceea ce pentru retina copilului e un mare avantaj. Peretele alb crează şi o iluzie optică, lăsând impresia de mai mult spaţiu.

La geamuri optez pentru nişte draperii viu colorate cu maşinuţe care se potrivesc de minune cu mocheta sau mai bine zis cu preferinţele feciorului meu, care de pe acum adoră maşinile. Aici trebuie să fim puţin mai atenţi…

În cazul în care dorești să aranjezi măcar camera copilului însă nu dispui de suficiente resurse, atunci un împrumut rapid este cea mai bună soluție. Zâmbetul copilului tău valorează mult mai mult, iar o cameră adecvată vârstei pe care o are va aduce mult mai multă bucurie în sufletul copilului. În ziua de azi accesarea unui credit se face ușor și rapid. Poți opta pentr un credit online iar în acest fel nu va trebui să pierzi timp prețios alergând pe la bănci. Mai bine folosești acest timp jucându-te cu copiii!
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.