Magia amenajărilor interioare…

2

 

Încă dinainte să rămân însărcinată, studiam atât online cât şi offline designul interior. Tendinţele se schimbau de la un an la altul, la fel şi ideile mele deoarece pe piaţă îşi făceau apariţia fel de fel de inovaţii în materie de decoraţiuni şi amenajări interioare. După ce am vizualizat mii de modele tot la stilul clasic m-am oprit. Pentru mine este important să existe o combinaţie între clasic şi modern. Echilibrul astfel creat face din casă – acasă şi mă ajută să mă relaxez.
La o analiză amănunţită, realizez că alegerea modelelor şi culorilor nu este chiar aşa de simplă cum pare. În momentul în care dorim să redecorăm locuinţa trebuie să ţinem cont pe lângă preferinţele noastre, de mai multe aspecte precum: dimensiunea camerelor, poziţia uşilor şi a ferestrelor, felul în care lumina pătrunde în cameră, mobila pe care dorim să o păstrăm, combinaţia cromatică alcătuită astfel încât culorile alese să nu obosească ochii.
De multe ori mă gândesc ce bine mi-ar prinde o baghetă magică pentru a modifica şi redecora spaţiul locativ după placul inimii imediat şi fără bătăi de cap…
Săptămâna aceasta, orbecăind prin jungla online, mi-a atras atenţia Diego, un univers al amenajărilor interioare cu o gamă variată de produse mereu la modă, de calitate, pentru toate gusturile şi toate buzunarele.
Dacă soţul meu a amenajat în grabă camera cum s-a priceput el mai bine cât timp eu mă aflam în maternitate, pentru o primire călduroasă, acum a venit timpul ca eu să mă ocup de camera copilului. Chiar dacă puiul nostru încă doarme cu noi, ar trebui să îi amenajez un colţişor de joacă numai al lui în care să vecuiască jucăriile. Astfel somnul meu şi al copilului nu va mai fi perturbat de urletele de durere ale soţului, care peste noapte când se trezeşte, în drumul lui spre toaletă, calcă hotărât pe o jucărie lăsată pe lângă pat, alunecă pe vreo maşinuţă sau se împiedică de uriaşul căţeluş de pluş.
Deja am observat care sunt preferinţele feciorului meu  aşa că aş opta ca pe jos să aşez o mochetă copii pentru ca întreaga flotă auto să fie parcată unde trebuie. Deja „amenzile” pentru parcările neregulamentare de pe lângă pat le-am încasat eu, deh… el e mic, aşa că a trebuit să caut o soluţie şi pentru această mică problemă. Optez pentru mochetă deoarece puiul meu se joacă foarte mult timp pe jos, iar mocheta este suficient de călduroasă, se curăţă uşor, iar preţul acesteia este foarte mic. În plus, arată minunat şi este mereu la modă.
Pereţii vor rămâne vopsiţi alb. Deşi îmi place tapetul, momentan nu îi văd rostul în camera micuţului. Cu siguranţă ar suferi diverse modificări, aşa că îi las „planşa albă” pentru ca să-şi dezvolte imaginaţia artistică. Ei dar să nu credeţi că pereţii vor rămane chiar albi şi plictisitori. Ca să compensez lipsa de culoare, pe pereţi vor exista cu siguranţă lipite şi desenate personajele preferate din desene (cu maşini, animăluţe sau Mickey Mouse). Astfel imaginile vor fi mult mai expresive datorită contrastului imaculat de pe fundal şi al culorilor vii din desene. Nuanţa albă de pe perete îi va da o notă în plus de luminozitate camerei, ceea ce pentru retina copilului e un mare avantaj. Peretele alb va crea şi o iluzie optică, lăsând impresia de mai mult spaţiu. Acum sper că modelul de pe mochetă nu îşi va continua cursul şi pe pereţi.

Pe mine mă tentează şi acest model cu Albinuţa Maya, doar că fundalul roz nu se potriveşte cu o cameră de băieţel. Dacă fundalul ar fi albastru, cu siguranţă aceasta ar fi prima alegere. Mie îmi place şi pe roz, postez imaginea – poate vă tentează pe voi! Sau poate cine ştie ce ne rezervă viitorul…
La geamuri optez pentru nişte draperii viu colorate cu maşinuţe care se potrivesc de minune cu mocheta sau mai bine zis cu preferinţele feciorului meu, care de pe acum adoră maşinile. Aici trebuie să fim puţin mai atenţi…
 
Ultima dată când am achiziţionat draperii le-am scurtat puţin cam mult. Aşa că aş avea nevoie de un ajutor de specialitate. Din fericire în magazinele Diego voi avea parte de ajutor calificat şi consiliere profesională. Astfel nu o să-mi mai fac griji pentru tăierea şi tivirea draperiilor sau pentru tăierea şi surfilarea mochetei. Diego oferă diverse servicii de calitate pentru fiecare categorie de produse!
Eu consider că alegerea mea este excelentă, iar micuţul meu o să fie foarte încântat de surpriza mea, mai ales că va exista un nou spaţiu de joacă adecvat, activităţile noastre vor fi mai plăcute, iar noi vom pătrunde fericiţi în lumea magică a curselor de maşinuţe!

Surse foto: diego-romania.ro, pagina Pinterest Diego România!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring  2016 – Proba 3!

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Această provă o să aibă o gamă laaaargă de articole diferite, despre stiluri și teme diferite! Dacă ar fi trebuit să scriu despre amenajarea unei camere pentru copii, n-aș fi făcut față, cred! 😀

    Baftă, Irina! :*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here