Reţetă de Ciuperci Pleurotus Pane

1
            Salutare albinuţele mele.
            Astăzi doresc să vă prezint reţeta mea de pleurotus pane.
            V-am mai spus că suntem iubitori de natură, iar în micile noastre escapade prin pădurile patriei, mai mereu ne întoarcem cu ceva ce natura binevoieşte să ne ofere.
            De data aceasta vă voi vorbi despre Pleurotus. Această specie de ciupercă este intens cultivată datorită procesului tehnologic foarte uşor de executat.
            Ciupercile Pleurotus au un conţinut ridicat de proteine şi pot substitui cu success carnea. Este un aliment dietetic, bogat în vitamine (în special cele din complexul B şi D), acizi graşi, glucide şi săruri minerale. Sunt recomandate persoanelor care au probleme cardiovasculare şi de colesterol.
INGREDIENTE
–        500 grame Pleurotus
–        2 ouă
–        4 linguri făină
–        4 linguri pesmet
–        Ulei pentru prăjit
–        CONDIMENTE: sare, piper
SOS:
–        4 – 5 căţei de usturoi,
–        sare,
–        ulei de măsline,
–        2 linguri smântână 25% grăsime,
–        o legătură de mărar proaspăt.
            Captura noastră de Pleurotus am adus-o acasă, am spălat-o bine, apoi am fiert-o timp de 10 minute în apă cu sare.
            Le-am scos şi le-am pus la răcit şi scurs într-o sită. Pentru a elimina cât mai bine apa din ei, le-am stors puţin în mână. Am îndepărtat cozile mai lungi deoarece sunt prea tari ca să fie consumate.
            Am bătut bine ouăle, le-am condimentat cu sare şi piper, apoi am adăugat treptat făina şi am continuat să amestec până am obţinut o compoziţie asemănătoare cu cea pentru clătite.
            Am dat ciupercile prin acest amestec, apoi prin pesmet şi le-am pus la prăjit în ulei încins. Le-am scos pe un şerveţel de hârtie pentru ca surplusul de ulei să fie absorbit.
            Pentru sos:
            Am pisat usturoiul îm mojar cu puţină sare. Am adăugat treptat puţin ulei de măsline şi l-am frecat pentru a obţine o pastă. Am adăugat smântâna (puteţi folosi şi iaurt dacă vă place mai dietetic), apoi mărarul.
            Au ieşit excelent. Poftă bună!
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Eu am facut de curand o salata, foarte light, adica le-am fiert cat a fost necesar, apoi am facut un dresing dupa gustul meu si se bateau turcii la gura mea. Mi-a ramas gandul la ei de cand eram copil si mama le facea pe post de muraturi. Un deliciu.

Dă-i un răspuns lui Lamiita PetreAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.