Supă de roşii cu orez

0

 

Bogate în potasiu, fier, magneziu, fosfor, acid folic, dar şi în vitaminele A, B şi C, roşiile dau de fiecare dată savoare oricărui preparat. Tomatele pot fi de culoare roşie, galbenă sau mov, pot avea formă rotundă sau ovală, dar şi diferite dimensiuni. Indiferent de forma în care sunt cultivate, roşiile asigură nutrienţii necesari organismului, fie că sunt consumate în stare crudă sau sunt preparate termic.

Astăzi vă voi prezenta reţeta mea de supă de roşii cu orez

INGREDIENTE
–        1 – 1,5 kg roşii
–        2 cepe
–        1 – 2 morcovi
–        1 ardei gras
–        1 bucată de ţelină mai mică
–        2 – 3 căţei de usturoi
–        condimente: sare, piper, busuioc, oregano după gust
–        1 lingură de zahăr
–        150 gr orez
Pentru început trebuie să coaceţi roşiile sau să le opăriţi aproximativ 2 minute pentru a le putea decoji. Eu le-am opărit, dar dacă aveţi posibilitatea, recomand să le coaceţi, deoarece supa va ieşi mult mai savuroasă.
Într-o oală se pune apă sau supă de pasăre cât să acopere roşiile, apoi se pun la fiert la foc mediu împreună cu condimentele timp de 10 minute împreună cu zahărul care are rolul de a domoli aciditatea roşiilor. Se lasă puţin la răcit, apoi roşiile se dau prin blander.
Într-o crăticioară se pun la călit legumele şi usturoiul zdrobit cu un praf de sare. După ce legumele s-au înmuiat suficient se amestecă cu supa de roşii şi se pun din nou la fiert aproximativ 10 minute sau până când supa ajunge la consistenţa
dorită.
Separat se fierbe orezul timp de 20 minute.
Dacă doriţi puteţi pasa şi legumele pentru a obţine o supă cremă de roşii. Soţul meu
preferă ca legumele să rămână nepasate, dar eu prefer să pasez şi legumele.
Noi o consumăm cu crutoane de pâine neagră.
Supa o puteţi folosi şi ca sos la paste, friptură.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.