Un click şi zbori… cu E-avion!

0

 

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar gândurile zboară la vacanţă… fie că este vorba de
plaje însorite, fie că este vorba de munţi încăr’caţi de zăpadă… gândul zboară. Şi odată cu el de ce să nu zburăm şi noi. Mai ales că siteului E-avion ne oferă diverse promoţii irezistibile… să tot zburăm nu altceva!
Se spune că “toate drumurile duc la Roma” şi pe bună dreptate acest proverb este adevărat.
Roma, capitala Italiei este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii car’e are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).Roma… Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Orașul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la città dei sette colli („Orașul celor șapte coline”) sau pur și simplu l’Urbe („Orașul”), este profund modernă și cosmopolită… Bilete avion Bucuresti, Romania (OTP) – Roma, Italia (FCO)
Puţini sunt cei care nu-şi doresc să calce pe urmele padişahului Suleyman… Românii iubeau Instambul încă de prin `90, dar de când a început să se difuzeze şi la noi Suleyman Magnificul, interesul românilor, dar mai ales a româncelor faţă de Turcia a crescut.
Istanbulul, capitala Turciei este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Este situat in nord-estul Mării Marmara.
Istoria dar şi Imperiului Otoman ne-au lăsat în urmă obiective turistice impunătoare precum:
  • Impunatoarea si splendida Hagia Sofia
    (Sfanta Sofia): initial bazilica crestina (din secolul al VI-lea cand a fost inceputa constructia), a fost transformata in moschee dupa cucerirrea Constantinopolului de catre turci (1453), iar din 1935 este muzeu, astfel incat frumusetea sa arhitectonica, proportiile grandioase si minunatele ei mozaicuri pot fi admirate de toata lumea.
  • Palatul Topkapi: sediul puterii sultanilor otomani e un exemplu de arhitectura luxurianta, stil oriental, cu curti interioare si sali bogat impodobite, cu obiecte de tezaur magnific lucrate, covoare, portelanuri, tot felul de obiecte de arta pretioase… splendoare musulmana, ce mai! Bonus: o priveliste superba asupra Bosforului.
  • Moscheea Albastra: un edificiu cu arhitectura impresionanta, aratand ca un deal cladit din cupole de marimi diferite si inconjurat de sase minarete inalte si subtiri, Moscheea Albastra isi pastreaza inca functia de lacas de cult.
  • Biserica Mantuitorului e o bijuterie arhitectonica veche de 1000 de ani, impodobita cu fresce si mozaicuri, recent scoase la iveala de sub stratul de ipsos ce le-a acoperit timp de cinci secole, dupa ce biserica a fost prefacuta in moschee.
  • Cisternele lui Justinian: daca iti plac subteranele si atmosfera de mister, atunci e musai sa vezi acesta constructie. O padure de coloane, cu baza scufundata in apa, printre car’e inoata pesti, ca intr-un basm oriental… Mergi pe o „poteca” de lemn suspendata, privind luminile care danseaza pe luciul apei si reflexia paienjenisului de arcuri al tavanului. Edificiul are 1.500 de ani vechime; a fost construit in vremea imparatului Justinian, pentru a asigura aprovizionarea cu apa a orasului.
  • Baia turceasca (hamam)
    – Dupa spusele tuturor celor car’e au incercat, e o experienta care merita pe deplin intreprinsa. Alegeti un hamam curat – nu neaparat de un lux extravagant, menit sa ia ochii (si banii) turistilor – si bucurati-va de cateva ceasur’i de relaxare. Unele stabilimente de aceste gen sunt vechi, cu farmec istoric; se gasesc multe dintre acestea in Sultanahmet (Orasul Vechi).

Bucuresti,
Romania (OTP) – Istanbul, Turcia (IST)

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța.
Barcelona oferă o oportunitate unică pentru turiști, de a se plimba de la rămășițele romane spre cetatea medievală, și spre orașul modern cu bulevardele sale deschise și toate intersecțiile lăsate largi de colțurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al orașului este aproape plat, în timp ce orașul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.
O trăsătură notabilă este Les Rambles, o serie de bulevarde car’e pleacă din centrul
orașului spre frontul de apă, plin de oameni până noaptea târziu, cu florari, vânzători de păsări, artiști de stradă, cafenele și restaurante. Mergând în sus sau în jos pe Les Rambles poți vedea prestigioasa operă El Liceu, piața alimentară La Boqueria și Piața Plaça Reial, cu ale sale arcuri și palmieri, printre alte clădiri interesante.

Bucuresti, Romania (OTP) – Barcelona, Spania (BCN)

Devino fan-ul paginii E-avion şi descoperi super oferte de Black Friday
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.